Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28-09-2006)

OOSTERHOUT NB, 28 september 2006

Aanrijding tussen politieauto en bromfiets

RAAMSDONKSVEER: Donderdag 28 september rond 12.00 uur vond op de Maasdijk een aanrijding plaats, waarbij een politieauto betrokken was. Een politieman wilde de bestuurder van een bromfiets een stopteken geven, omdat diens passagier geen helm droeg. Toen de politieman in zijn voertuig bijna naast de bromfietser reed, sloeg de bromfietser zonder te kijken linksaf. Daardoor ontstond een aanrijding, waarbij de bromfietser (een 16-jarige jongen uit Oosterhout) en zijn bijrijder (een 16-jarige jongen uit Hank) lichtgewond raakten.

Verloren portemonnee leidt tot aanhouding wegens drugsbezit

RIJSWIJK / ALMKERK: De politie stelde deze week een onderzoek in naar de eigenaar van een portemonnee. Een eerlijke vinder had de portemonnee maandagavond 25 september gevonden in de Dorpsstraat in Rijswijk. In de portemonnee trof de politie bijna 3 gram amfetamine (speed) en een XTC-tablet aan. Een 17-jarige jongen uit Almkerk is de eigenaar van de portemonnee. Hij is woensdag 27 september, rond 14.45 uur, aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Tijdens zijn aanhouding bleek hij in het bezit te zijn van een zogenaamd vlindermes. Dit wapen is in beslag genomen.
De minderjarige verdachte bekende tijdens het verhoor dat de harddrugs van hem waren. Hij deed er afstand van.
Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stelende vrouw aangehouden

ALMKERK: De politie heeft donderdagochtend 28 september een 57-jarige vrouw uit Almkerk aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht zonder toestemming meerdere malen geld gepind te hebben van de rekening van een bekende van haar, een 54-jarige vrouw uit Almkerk. De diefstallen zouden zijn gepleegd tussen eind juli en eind september van dit jaar.

De Almkerkse is, met toestemming van de officier van Justitie, buiten heterdaad aangehouden. Ze is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

RAAMSDONKSVEER: Woensdag 27 september rond 15.15 uur heeft op de Maasdijk een ongeval plaatsgevonden. Een 21-jarige bestuurder van een bromfiets reed met hoge snelheid over het fietspad van de Maasdijk. De man trapte een paaltje om, waarop iemand iets tegen hem riep. Daardoor keek hij achterom en zag hij een bestelbus over het hoofd die uit een in-/uitrit kwam. De bestelbus werd bestuurd door een 28-jarige man uit Ridderkerk.
De bromfietser reed tegen de zijkant van de bus aan en kwam ten val. Hij is met botbreuken aan een been en een pols en een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.
De politie wil de bromfietser, zodra dit kan, verhoren. Hij wordt in ieder geval bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder helm en rijden zonder bromfietscertificaat.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: Woensdagmiddag 27 september heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Gaasjesweg. Hierbij zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Eén boete is uitgedeeld voor het rijden door rood licht.

Ook op de Hoge Ham, de Sluisweg en de Middellaan zijn
verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn zes bekeuringen uitgedeeld.
- rijden met een lekke uitlaat (2x)

- rijden zonder helm (3x)

- rijden zonder rijbewijs (1x).

Donderdagochtend 28 september is tussen 08.00 uur en 08.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Vierbundersweg en de Kanaaldijk Noord. Eén bekeuring is uitgedeeld voor het rijden in een gesloten verklaring en één voor te hard rijden. Er werd 97 km/uur gereden op een weg waar 80 km/uur is toegestaan.

MADE: De politie heeft donderochtend 28 september een gordelcontrole gehouden op de Adellaan. Daarbij zijn in totaal 9 bekeuringen uitgedeeld.
Ook is er één bromfietser bekeurd voor het rijden met een gladde band en een losse kinband.

Auteur: Ilse matthijsen en Leonie van ooijen