Vodafone introduceert eerste UMTS mobiel onder eigen merk

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Maastricht, 28 september 2006 - Vodafone introduceert met de Vodafone 710 de eerste telefoon in een nieuwe reeks mobiele telefoons onder eigen merk. Deze serie mobiele telefoons is maximaal afgestemd op het gebruik van Vodafone diensten en de productiekosten zijn lager. Met de Vodafone 710, krijgt Vodafone een eigen merk in de markt voor mobiele telefoons. Dit unieke toestel is vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar.

De eigenschappen, het design en de functies van de Vodafone 710 zijn door Vodafone gespecificeerd om het gebruik van haar diensten te stimuleren. De mobiel, gemaakt door Huawei Technologies in China, is het resultaat van een strategische overeenkomst die de twee bedrijven in februari 2006 hebben getekend.

Hip, de nieuwste diensten en lagere kosten

De Vodafone 710 maakt onderdeel uit van de strategie van Vodafone om klanten voordelige mobiele telefoons aan te bieden door in te kopen bij 'Original Design Manufacturers' (ODM). De mobiele telefoon biedt zodoende alle nieuwste diensten, een slank, hip schelpmodel tegen lagere kosten. De door een ODM geproduceerde toestelreeks stelt Vodafone in staat om mobiele telefoons te ontwikkelen die op het gebied van kwaliteit, technologie en prijs net zo goed zijn als de gevestigde, wereldwijde mobiele telefoonmerken, en worden ondersteund door de kracht van het merk Vodafone.

Dit initiatief zal bijdragen aan het succes van UMTS-diensten, dankzij de lagere kosten per mobiel en het feit dat de Vodafone 710 zowel voor prepaid- als postpaidklanten beschikbaar is en UMTS diensten binnen handbereik brengt van een nog grotere groep mensen.
De Vodafone 710 biedt eenvoudige toegang tot Vodafone-diensten, zoals Mobile TV, MusicDownloads, BeeldBellen en Vodafone live! Daarnaast beschikt de telefoon over een MP3-speler, een 1.3 megapixel camera, Bluetooth en een Extern Geheugen optie.

Vanaf volgende week is de Vodafone 710 in Nederland verkrijgbaar via de Vodafone City Points, de Online Winkel en Telesales voor EUR 99,99 voor prepaid-klanten. Voor postpaid-klanten is het tarief afhankelijk van het abonnement. In de komende weken is de Vodafone 710 ook verkrijgbaar via andere verkoopkanalen in Nederland.

De Vodafone 710 is vanaf begin oktober 2006 ook op de markt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Ierland, Griekenland, Roemenië en Portugal.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel N.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel bijna 187 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 33 landen.

Beeldmateriaal:

Mocht u geïnteresseerd zijn in hoge resolutie beeldmateriaal van de Vodafone 710, dan kunt u deze rechtenvrij opvragen bij Vodafone Corporate Communicatie in Maastricht. Een foto is tevens rechtenvrij beschikbaar via ANP Fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.