Ministerie van Financiën

Maatregelen administratieve lasten voldoen

nieuwsbericht | 28-09-2006 | Directie Voorlichting

De overgrote meerderheid van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de administratieve lasten voor ondernemers te verminderen levert tijdig de geplande besparing voor het MKB op. Dat blijkt uit onderzoek dat het kabinet op verzoek van de Tweede Kamer door het EIM heeft laten uitvoeren.

Het EIM heeft van 123 maatregelen bekeken of deze tijdig gerealiseerd zijn. Het merendeel (103) is volgens planning in werking getreden. Driekwart van het restant wordt nog dit jaar nog ingevoerd. Van de 5 overige maatregelen wachten er nog 3 op een zogenaamd elektronisch paspoort, één voorstel wordt doorgeschoven en één voorstel stond ten onrecht op de lijst (hoezo?)

De voorgestelde maatregelen zijn voor 88 % op het MKB gericht.

Verder heeft het EIM van zes maatregelen onderzocht of de voorspelde tijdsbesparing ook echt gerealiseerd is. Uitkomst is dat de helft van de onderzochte maatregelen tot iets grotere besparingen leiden dan in eerste instantie was voorzien. Van de andere helft leiden twee maatregelen tot een forsere besparing dan aanvankelijk gepland, maar later dan voorzien. Eén maatregel heeft iets minder effect gehad dan voorzien.

Meer informatie


* Brief aan Tweede Kamer


* Laatst aangepast: 28-09-2006 | Print