Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 28-09-2006

Politie vindt grote hoeveelheid wapens in huis
HOLLANDSCHEVELD In een woning aan de Jan van der Helmweg heeft de politie woensdagmorgen een grote hoeveelheid steek-, slag-, schiet- en blaaswapens aangetroffen. Een arrestatieteam heeft op verzoek van Politie Groningen de 30-jarige bewoner aangehouden voor een onderzoek in Groningen. Bij zijn aanhouding zagen de agenten de grote hoeveelheid wapens waarvan enkele tientallen verboden wapens en vuurwapens zijn. Alle wapens zijn in beslag genomen. Als het onderzoek in Groningen is afgerond zal de man verhoord worden over het bezit en de afkomst van de wapens. (06-183070)

Vrouw slachtoffer van beroving
HOOGEVEEN Woensdagavond tussen 20.00 en 20.15 uur is een 20-jarige vrouw uit Hoogeveen mishandeld bij een poging haar te beroven. De vrouw liep in het steegje van de Molengang toen een man met een capuchon op zijn hoofd de vrouw van achteren vastpakte en haar om geld vroeg. Toen zij antwoordde dat zij geen geld had sloeg de man haar in haar gezicht en stompte haar in de buik. Omdat de vrouw hevig sloeg en schopte ging de man er vandoor. Door de capuchon was het gezicht moeilijk te zien maar de vrouw vermoedt dat de man tussen de 25 en 30 jaar is, hij had een zware stem. Later op de avond is de vrouw onderzocht in het ziekenhuis waar zware kneuzingen in haar buik werden vastgesteld. Verder had de vrouw schaafwonden en blauwe plekken. De politie zoekt getuigen van het voorval in de hoop zo snel de dader te kunnen aanhouden. (06-183880)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, tel. 0592 - 36 12 80.