Vrijwilligerskaart slaat aan


UTRECHT, 20060928 -- De introductie van de vrijwilligerskaart voor alle vrijwilligers in Nederland is zeer succesvol geweest. Bijna 60 duizend vrijwilligers maken inmiddels gebruik van deze speciale pas die wordt uitgegeven door Vrijwilligersnl.

Verenigingen, sportclubs, ziekenhuizen, culturele instellingen, het zijn maar enkele voorbeelden waar de inzet van vrijwilligers onmisbaar is. Zonder deze onbetaalde krachten zou veel werk in ons land niet gedaan worden. Als blijk van waardering voor de toewijding waarmee die duizenden vrijwilligers hun werk doen, heeft Vrijwilligersnl de vrijwilligerskaart ontwikkeld.
Met deze kaart krijgen vrijwilligers onder andere gratis trainingen en workshops, kunnen zij tegen flink gereduceerd tarief een concert, museum, sauna of attractiepark bezoeken en allerlei andere activiteiten ondernemen.

De meeste vrijwilligerorganisaties hebben nauwelijks middelen om vrijwilligers trainingen, cursussen of andere ondersteunde diensten aan te bieden. De introductie van de vrijwilligerskaart biedt uitkomst. Steeds meer bedrijven en organisaties - op dit moment ruim 150 - ondersteunen Vrijwilligersnl om op die manier hun blijk van waardering te tonen voor het werk dat vrijwilligers verzetten. De kaart wordt bekostigd door de organisatie waar de vrijwilliger actief is en kost de vrijwilliger zelf dus niets. Het aanbod van de vrijwilligerskaart bestaat uit exclusieve diensten en voordelen voor vrijwilligers. Het gaat dan om studie en persoonlijke ontwikkeling, ondersteuning van het vrijwilligerswerk en vrijetijdsbesteding.

Een paar voorbeelden: opleidingsinstituut LOI, loopbaanadviseurs, autodatingbedrijf Greenwheels, tientallen musea door heel Nederland waaronder het Rijksmuseum en Groninger Museum, theaters, diverse attractieparken, natuurcampings, reisbureaus en vele andere partners, bieden houders van de vrijwilligerskaart flinke voordelen. Ook verschillende gemeenten hebben zich bij het programma van Vrijwilligersnl aangesloten.

De vrijwilligerskaart is een initiatief van Vrijwilligersnl in samenwerking met de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) en CIVIQ, kenniscentrum en adviesbureau op het gebied van vrijwillige inzet.





Ingezonden persbericht