Aedes

Politieacademie organiseert lectorale rede over veiligheidskunde

7 augustus 2006

De politieacademie organiseert op 29 september a.s. een lectorale rede 'Orde en wanorde' door professor dr. Gabriël van den Brink. Hiermee wordt de formele start van het lectoraat gemeenschappelijke veiligheidskunde van de Politieacademie gemarkeerd. Woningcorporaties worden uitgenodigd tot het bijwonen van de rede.

In zijn rede 'Orde en wanorde' gaat professor Gabriël van den Brink in op de betekenis van het politiewerk in de moderne maatschappij. Daarnaast zal Gabriël van den Brink ook een inaugurale rede uitspreken. De titel luidt: 'Dynamiek, complexiteit en ordening. Uitgangspunten voor een moderne bestuurskunde.

Het lectoraat gemeenschappelijke veiligheidskunde dat hiermee wordt aangekondigd, richt zich op het beschrijven en begrijpen van fundamentele processen in de gemeenschappelijke veiligheidszorg. Woningcorporaties die geïnteresseerd zijn worden van harte uitgenodigd de rede bij te wonen in het Willem II Stadion te Tilburg. Voor informatie en aanmelding kan contact opgenomen worden met het Congres- en Evenementenbureau Politieacademie, tel. (055) 5397497 of per e-mail.