Gemeente Hengelo

Slotconferentie gesubsidieerde arbeid in Hengelo

In het Rabotheater in Hengelo wordt vrijdag 29 september de slotconferentie gehouden van het landelijke experiment 'Kansen Zien en Benutten'. De 26 grote steden van Nederland hebben aan dat experiment meegedaan. De gemeente Hengelo coördineert het. Het experiment heeft twee doelstellingen:

* Het stimuleren van extra uitstroom uit gesubsidieerde naar reguliere banen

* Het ontwerpen van een toekomstschets voor gesubsidieerde arbeid

Geslaagd experiment

'Kansen zien en benutten' loopt in 2007 af. Maar het is nu, half 2006, al duidelijk dat het experiment geslaagd is. Ruim 1600 mensen hebben hun gesubsidieerde baan ingeruild voor een reguliere. Op de slotconferentie presenteert wethouder Otten van de gemeente Hengelo de resultaten van het experiment. Er wordt tijdens die dag nog eens goed stilgestaan bij de vraag welke factoren leiden tot een succesvolle uitstroom naar een reguliere baan. Daarbij wordt ook gepraat over de toekomst van de Nederlandse arbeidsmarkt en de toekomst van gesubsidieerde arbeid.

Tweede Kamerleden

Tijdens de conferentie is het toekomstige arbeidsmarktbeleid dus een belangrijk onderwerp. Daarom zijn ook Tweede kamerleden uitgenodigd. Tweede Kamerleden M. Bussemaker (PvdA), W. van Gent (GroenLinks), E van der Sande (VVD) en Y.J. van Hijum (CDA) hebben al toegezegd naar Hengelo te komen. Verder is de bijeenkomst onder meer bedoeld voor medewerkers en bestuurders van gemeenten, provincies en ministeries, sociale werkvoorzieningen, CWI's en werkgevers. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven:

* Klik hier voor de uitnodigingsbrief

* Klik hier voor het registratieformulier
* Klik hier voor de folder (pdf, 2MB)