Ingezonden persbericht

BenQ-Siemens BMW 130i Cup tijdens A1 GP op Circuit Park Zandvoort

Zandvoort, 25 augustus 2006. De BenQ-Siemens BMW 130i Cup rijdt een dubbele gastrace tijdens de A1 Grand Prix Series, op 29 en 30 september en 1 oktober op Circuit Park Zandvoort. Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, verwacht een mooie show. "De deelnemers aan de BenQ-Siemens BMW 130i Cup zijn erg enthousiast, niet in de laatste plaats omdat we alleen voor de zondag al 75.000 toegangskaarten hebben verkocht. Het publiek mag zich opmaken voor prachtige races."

De BenQ-Siemens BMW 130i Cup rijdt zowel op zaterdag 30 september als op zondag 1 oktober een gastrace. "Voor de dit jaar debuterende klasse is dit de kroon op een succesvol eerste seizoen", vindt Hans Ernst.
De BenQ-Siemens BMW 130i Cup heeft de hooggespannen verwachtingen helemaal waargemaakt. Het startveld is zeer competitief, zoals afgelopen weekeinde weer werd bewezen. De top drie stoof binnen 0,8 seconde over de finish! "Dat is wat de toeschouwers willen zien", meent Ernst. "In de BenQ-Siemens BMW 130i Cup rijdt de nationale autosporttop, die niets voor elkaar onderdoet. Alle rijders kijken reikhalzend uit naar het A1 Grand Prix-weekeinde, zo bleek duidelijk toen we hen over de extra races informeerden. De deelnemers reageerden superpositief. Voor hen is dit een unieke kans om op een uitverkocht Circuit Park Zandvoort in actie te komen."

De beide wedstrijden van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup tellen niet mee voor het kampioenschap. De eerstvolgende race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup wordt verreden tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort, op 23 en 24 september. De BenQ-Siemens BMW 130i Cup is een initiatief van BMW Nederland en Circuit Park Zandvoort.

Op 29 en 30 september en zondag 1 oktober gaat op Circuit Park Zandvoort het nieuwe seizoen van de A1 GP van start. Het Nederlandse team, met rijder Jos Verstappen en onder leiding van Jan Lammers, behoort tot de grote favorieten. De belangstelling voor het raceweekeinde is overweldigend. De toegangskaarten voor de zondag waren al snel uitverkocht, Circuit Park Zandvoort verwacht op zondag 75.000 toeschouwers. Over drie dagen rekent Circuit Park Zandvoort op circa 120.000 bezoekers!

Kijk voor nadere informatie op www.circuit-zandvoort.nl en op www.bmw130icup.nl.
---