Gemeente Hardenberg

September 2006 - Dick van den Berg stopt als raadslid

Dick van den Berg stopt als raadslid

Persbericht, 29 september 2006

Raadslid Dick van den Berg (CU) stopt met zijn activiteiten voor de gemeenteraad in Hardenberg. Gezondheidsredenen liggen daaraan ten grondslag. Hij wordt in de raadsvergadering van 10 oktober opgevolgd door Kees Trimp.

De heer Van den Berg werd na de verkiezingen in maart benoemd als raadslid voor de ChristenUnie. De laatste maanden kampt hij echter met zijn gezondheid. Hij heeft meegedeeld te willen stoppen: "Een periode van inzet op diverse fronten heeft mijn energievoorraad sluipenderwijs uitgehold. Het is daarom voor mij niet mogelijk op dit moment beroepsmatige en andere werkzaamheden uit te voeren, waaronder de gemeentepolitiek", aldus de heer Van den Berg.

Van den Berg zegt het te betreuren dat hij zijn raadslidmaatschap niet kan voortzetten. "Deze gedwongen keuze emotioneert mij. Ik had mij mijn inzet voor de ChristenUnie, de fractie en de gemeenteraad vooraf heel anders voorgesteld. Het spijt me dat ik door gezondheidsproblemen deze verwachting niet kan waarmaken."

Dick van den Berg wordt opgevolgd door de 27-jarige Kees Trimp uit Hardenberg. Hij wordt op 10 oktober a.s. geïnstalleerd als raadslid.