Politieberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 29-09-2006

Verkeerscontrole

UTRECHT Donderdagmiddag 28 september tussen 14.30 en 16.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op het Kardinaal Alfrinkplein. In totaal zijn 18 bekeuringen uitgedeeld, voor onder andere verkeerd voorsorteren, door rood verkeerslicht rijden, verlopen APK, mobiel bellen en het niet dragen van de autogordel.

Beroving na bedreiging

UTRECHT In de Daalsetunnel werd donderdagavond omstreeks 00.25 uur een 24-jarige vrouw uit Utrecht bedreigd door een 26-jarige man uit Utrecht. Hij dreigde met een paraplu en vroeg om geld. De politie heeft de verdachte aangehouden en de paraplu is in beslag genomen.

Gevaarlijke man aangehouden

UTRECHT Donderdagavond 28 september rond 18.15 uur heeft de politie een 51-jarige Utrechter aangehouden die op de St. Jacobsstraat met een voorwerp eerst een autoruit probeerde in te slaan en daarna een man ermee sloeg. De Utrechter liep vervolgens naar de Oranjestraat waar hij in een woning een mes pakte, waarmee hij meerdere mensen bedreigde. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Vervelende man aangehouden

UTRECHT - Omstreeks 04.00 uur vrijdagochtend hield de politie een 21-jarige man uit Vianen aan omdat hij niet naar de politie wilde luisteren.

Politieagenten controleerde op de Nobelstraat een voertuig toen de 21-jarige man langsliep en het nodig vond om zich hinderlijk te bemoeien met de situatie. Tot twee keer toe vorderden de agenten hem om te vertrekken, maar hier luisterde de man niet naar. Hierop hielden de agenten hem aan, echter de man werkte niet mee door niet in de politieauto te willen stappen. Met gepast geweld is hij de auto in gegaan. De man is later in de nacht heengezonden met een bekeuring voor het niet voldoen aan bevel of vordering.