Persbericht

HP versterkt mobiel aanbod

Drie nieuwe iPAQ handhelds en een 3G-notebook

UTRECHT, 29 september 2006 - HP pakt uit met een aantal mobiele apparaten. Drie nieuwe, fraai vormgegeven iPAQ's ­ Travel Compaanion, Personal Messenger en Mobile Media Companion ­ maaken het aanbod van HP, martkleider in Pocket PC's, zeer veelzijdig. De nc6400 breedbandnotebook doet, dankzij de toepassing van 3G draadloze breedband technologie, de grenzen van de connectiviteit verder vervagen.

De nieuwe nc6400 notebook ondersteunt het 3G-netwerk: onbeperkt toegang tot Internet, dankzij een ingebouwd SIM kaartje, ook op plaatsen waar het WiFi-bereik het laat afweten.

Alle nieuwe iPAQ's, bestuurd door Windows Mobile 5.0, staan hun mannetje als het gaat om communicatie, entertainment, productiviteit, veiligheid en eenvoud. Er gaan geen gegevens of instellingen verloren door het verwijderen of per ongeluk niet opladen van de accu. De connectiviteitsmogelijkheden zijn, weliswaar afhankelijk van het model, legio: WLAN voor draadloos internet onderweg, Bluetooth 2.0 EDR voor het synchroniseren van persoonlijke data met andere Bluetooth-apparaten of het draadloos afdrukken van foto's met een HP Bluetooth-printer.

'Dit zijn stuk voor stuk volwaardige en mobiele pc's in het klein, geschikt voor zowel zakelijke als privé toepassingen. En dat is wat onze klanten willen,' aldus Kees Verton, Manager Categories & Group Marketing van de Personal Systems Group binnen HP Nederland. 'HP is marktleider in het handheld segment en daarnaast een bedrijf dat met producten en oplossingen alle componenten van het mobiele spectrum levert. Daardoor kunnen we onze gebruikers overal en altijd toegang geven tot de informatie waar zij om vragen.'

iPAQ rx5000: ontspannende reisgenoot
De slanke, stijlvolle HP iPAQ rx5000 Travel Companion is een betrouwbare metgezel voor onderweg: hij wijst de weg, biedt uitgebreide kantoorfaciliteiten, brengt vermaak en houdt contact met de buitenwereld. Overal en altijd, zowel privé als zakelijk. De Travel Companion is een volwaardige PDA, met onder andere agendabeheer, e-mail en synchronisatie faciliteiten. Voor reizigers is Worldmate software geïnstalleerd. Dit voorziet in handige informatie in het buitenland, zoals tijdszones, vreemde valuta, weersomstandigheden, telefoon landennummers en maatvoering. De Travel Companion wordt met Windows Media Player 10 uitgeleverd voor het afspelen van video en muziek. Met de gratis waardepunten die bij iedere iPAQ geleverd worden, kunnen er via de iPAQ Choice website (www.ipaqchoice.com) extra audio-opties gedownload en geïnstalleerd worden. Hierdoor is de gebruiker in staat bij alle populaire webstores muziek en ringtones te kopen en te downloaden.

In de rx5000 huist een eersteklas TomTom navigatiesysteem. De geïntegreerde GPS-antenne en de SiRF Star III GPS-ontvanger zorgen voor zeer goede ontvangst, zonder getob met uitschuifbare of externe antennes. De nieuwste navigatiesoftware van TomTom ­ Navigator 6 ­ neemt de reiziger bij de hand. d. In de eigen regio of, afhankelijk van het model, in heel West-Europa. Met duidelijk gesproken instructies en een heldere interface in de eigen taal. De mogelijkheden zijn eindeloos: de route kan zo snel mogelijk, zo kort mogelijk, tolwegen of snelwegen vermijdend, op de fiets of te voet. Ook meerdere bestemmingen tijdens één reis zijn geen probleem.
De additionele TomTom PLUS-diensten houden de informatie actueel met bijvoorbeeld verkeersinformatie, de weersverwachtingen, extra stemmen, toeristische routes en bijgewerkte 'nuttige plaatsen'. De Travel Companion wordt geleverd met autohouder en ­lader: het is eeen kwestie van inpluggen en rijden. Maar ook de voetganger kan er zijn weg mee vinden.

iPAQ rw6815: veelzijdige boodschapper
De iPAQ rw6815 Personal Messenger is klein van stuk maar groot in prestaties. Telefoneren, tekstberichten sturen, e-mailen, surfen, chatten: de communicatiemogelijkheden zijn haast onbeperkt.

Dankzij Direct Push Technology worden gegevens als agenda, adresboek, takenlijst en e-mail automatisch gesynchroniseerd via het mobiele netwerk. Zo blijft de belangrijke zakelijke informatie actueel. De muren van het kantoor vormen geen grens meer als het om werken gaat: met Microsoft Office kunnen er altijd en overal presentaties, spreadsheets en tekstdocumenten worden bekeken en bewerkt.
Maar er kan niet altijd gewerkt worden: ook entertainen kan de rw6815 als de beste. Hij kan prima uit de voeten met muziek, foto's en video en heeft een ingebouwde HP Photosmart camera.

iPAQ rx4540: zorgeloos vermaak
De HP iPAQ rx4540 Mobile Media Companion heeft meer dan een gigabyte vrij om muziek, foto's en video mee te nemen. De SD- en MMC-kaarten maken de data-opslag en ­overdacht zeer eenvoudig. Met dee HP Photosmart Mobile-software verandert de rx4540 als bij toverslag in een volwaardig digitaal fotoalbum. Het display is niet alleen helder, maar ook vanuit alle hoeken goed te bekijken, zodat het hele kantoor mee kan genieten.
De rx4540 ondersteunt Skype. Met deze software kunnen, via Internet telefoongesprekken worden gevoerd met andere Skype-gebruikers, van pc naar pc. De software is gratis en eenvoudig te downloaden en gebruiken. Installeren, headset inpluggen en bellen maar!

Overal online met de Compaq nc6400 'zwaargewicht'
De HP Compaq nc6400 is een professioneel breedbandnotebook voor de zakelijke reiziger die overal en altijd moet kunnen vertrouwen op zijn internetverbinding. Dit innovatieve notebook is door zijn configuratie en ingebouwde UMTS/HSDPA antennes direct klaar voor gebruik op het 3G-netwerk van Vodafone. Zodat er overal en altijd draadloos toegang is tot Internet, e-mail en bedrijfsdata, ook buiten het standaard WiFi-bereik.
De uiterst krachtige Intel Core 2 Duo-processor staat garant voor betere prestaties, ook als er complexe programma's worden gedraaid of meerdere applicaties tegelijkertijd. Zo kan er meer worden bereikt in minder tijd. Het 14,1' breedbeeldscherm zorgt voor haarscherp driedimensionaal beeld. Een primeur is de HP Privacy Filter, die de gevoelige bedrijfsdata alleen voor de geautoriseerde gebruiker zichtbaar maakt.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPAQ's komen in oktober (rw6815) en november (rx4540 en rx5000 serie) op de markt. De rx5000 is beschikbaar vanaf 399,- incl BTW (instapmodel). De rw6815 gaat ¤ 549,- incl BTW kosten, terwijl de adviesprijs van de rx4540 ¤ 349,- incl BTW is. De HP Compaq nc6400 is half november te verwachten. De prijzen beginnen bij ¤ 1.6322,- (ex BTW).



Ingezonden persbericht