Politie Hollands Midden

Datum: 29 september 2006

Hazerswoude-Dorp/ Fietsverlichtingscontrole
Zoeterwoude/ Leiderdorp
De politie heeft woensdag 27 september op de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp, de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude en de Acaciastraat in Leiderdorp een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden negentien bekeuringen uitgeschreven. Een bekeuring voor de verlichting bedraagt 25 euro.

Leiden Aanrijding tussen fietsster en automobilist

De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Brahmslaan in Leiderdorp. Op donderdag 28 september, rond 16.00 uur, kwam een 79 jarige fietsster uit Leiden ten val nadat zij door een auto geraakt was. De vrouw liep een hoofdwond op. De automobilist reed door. De politie heeft aan de hand van getuigenverklaringen een 64 jarige man uit Leiden gehoord die mogelijk de bestuurder is geweest van de auto. De man verklaart niets gemerkt te hebben van een aanrijding. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval op de N11

Een 28 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 28 september, rond 17.15 uur, gewond geraakt bij een ongeval op de N11. De vrouw reed in haar personenauto over de N11 in de richting van Leiden. Een bus met schoolkinderen uit Alphen wilde terug de rechterrijstrook oprijden, maar de bestuurder van de bus had de auto niet opgemerkt. Hierbij raakte de bus met de rechtervoorzijde, de linkerachterzijde van de Alphense. Haar auto raakte door de klap onbestuurbaar waardoor ze tegen de vangrail aanreed om vervolgens weer tegen de bus aan te komen. Uiteindelijk kwam de auto, op zijn kop, tot stilstand tegen de vangrail. De Alphense zat bekneld. De brandweer kreeg haar snel uit haar auto waarna ze direct, met onbekend letsel, naar het ziekenhuis werd gebracht. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Voor de schoolkinderen werd vlot vervangend vervoer geregeld.

Leiderdorp Aanhoudingen na diefstal
De politie heeft donderdagmiddag, 28 september, een 26 jarige Hagenaar en twee mannen van 22 en 25 jaar uit Kedzierzyn-Kozle (P) aangehouden. Een beveiligingsbeambte zag de drie mannen lopen in winkelcentrum de Winkelhof. Omdat de mannen zich verdacht gedroegen heeft de beveiligingsbeambte hen in de gaten gehouden. Toen de drie een supermarkt binnenliepen heeft hij de bedrijfsleider gewaarschuwd. Op camerabeelden was te zien hoe twee van hen cosmetica in hun kleding verborgen. De politie werd gebeld. De beveiligingsbeambte heeft de drie personen gevolgd het winkelcentrum uit. Op zijn aangeven konden twee van hen in de omgeving worden aangehouden. Een omstander kon vertellen waar de derde verdachte zich ophield.

Gouda Man wilde overval plegen
Donderdag 28 september om 19.40 uur werd door cameratoezicht melding gemaakt van een man die verdacht door het centrum heen en weer liep. Uiteindelijk werd er waargenomen dat de man een winkel kwam uit rennen met een groot model keukenmes in zijn broeksband. De man rende de Blokker in en kwam daar even zo snel weer uit met een aantal koekenpannen.
Inmiddels was de politie al aanrijdend en werd deze door cameratoezicht bijgepraat over de bewegingen van de man.
De man kon op de Kleiweg, onder het toeziend oog van het winkelend publiek, worden aangehouden voor diefstal en voor het voor handen hebben van het mes. De ruiters van de politie, welke in het centrum aanwezig waren, hebben geassisteerd bij de aanhouding. Uit verhoor bleek dat de verdachte voornemens was een overval te plegen op een winkel te Gouda. De verdachte had deze winkel 'voor verkend' en had het mes gestolen om zijn vlucht na de overval mogelijk te maken.
Deze verdachte, een veelpleger uit Rotterdam, is vrijdag 29 september voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Waddinxveen Snelheidscontroles Henegouwerweg

De politie heeft in de week van donderdag 21 tot dinsdag 26 september snelheidscontroles gehouden op de Henegouwerweg. In die week passeerden er 56609 motorvoertuigen. 796 bestuurders reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 113 km/u. De toegestane maximum snelheid op die weg is 50 km/u.

--- einde berichten ---

---

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459391
Fax 071 - 5459326

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --