persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 29-09-2006

Grote verkeerscontrole Vianen en Zeist

UTRECHT Bij een groots opgezette verkeerscontrole heeft de politie in de nacht van donderdag 28 september op vrijdag 29 september 49 bekeuringen uitgedeeld.

De controles vonden plaats vanaf 18.00 uur tot 02.30 uur op twee verschillende locaties: de Stuartweg in Vianen en later op de N237 in de buurt van Zeist. Hoogst gemeten snelheid op de Stuartweg - gelegen binnen de bebouwde kom - betrof 98 km/h. Later op de avond op de N237 werd het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd vanwege een snelheidsoverschrijding van 51 km/h. Hij reed 131 waar 80 km/h was toegestaan.

Op de N237 werden 460 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hierbij werden 7 bestuurders aangehouden. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs direct ingevorderd.

In totaal namen bijna twintig medewerkers van de politie deel aan de controle. Vier motorrijders circuleerden om en op de controlelocaties om voertuigen naar de controleplaats te leiden. Maar óók om bestuurders terug te brengen die rechtsomkeert wilden maken bij het zien van de politie. Politieagenten in een onopvallende videovoertuig controleerden in de omgeving op overtredingen van de maximum toegestane snelheid en het niet-handenvrij bellen. Daarnaast waren twee opvallende politieautos aanwezig en politiemedewerkers die waarnamen, alcoholtesten afnamen, stoptekens gaven en zorgden voor de opvang van overtreders. Het BOB-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland deelde voorlichtingsmateriaal uit.

Doel

Het doel van deze controle is uiteraard het terugdringen van verkeersgevaarlijk rijgedrag. En dit ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Vrijdagochtend 29 september rond 01.45 uur heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van rijden onder invloed op de Roerdomplaan. Op het politiebureau blies de man 265 ug/l, waarvoor hij een rijverbod van drie uur kreeg opgelegd en een proces-verbaal kreeg.

Brandstichters aangehouden

HOUTEN De politie heeft donderdagavond 28 september rond 21.15 uur drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting op een schoolplein op de Korenmolen. De eerste agent ter plekke kon het brandje zelf blussen. Een getuige meldde de brand en op basis van een beschrijving van de jongens kon de politie hen na een korte achtervolging aanhouden op de Rosmolen. De jongens, een van 13 en twee van 14, allen uit Houten, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of zij meerdere prullenbakkenbranden gepleegd hebben.