Gemeente 's-Hertogenbosch

29-09-2006
Gemeente stimuleert gebruik aardgas

Op 27 september 2006 organiseerde de gemeente 's-Hertogenbosch een "Kijk- en rijdag op aardgas". Verschillende partijen lieten zich informeren over de mogelijkheden én voordelen van het rijden op aardgas. De gemeente ondersteunt het rijden op aardgas om de luchtkwaliteit te verbeteren. Uit recent onderzoek naar de gemeentelijke voertuigen komt aardgas als meest aantrekkelijke variant uit de bus. Aardgas is goedkoper en stoot minder schadelijke stoffen uit dan benzine- en dieselvoertuigen.

Er was een brede belangstelling vanuit bedrijfsleven en overheidsinstanties voor de "Kijk- en rijdag". Zo toonden enkele potentiële investeerders interesse voor de realisatie van een vulpunt voor aardgas.De bijeenkomst is het begin van een proces die de gemeente start om het rijden op aardgas in 's-Hertogenbosch mogelijk te maken. Het rijden op aardgas is een van de maatregelen om de luchtkwaliteit in 's-Hertogenbosch te verbeteren en een belangrijke tussenstap naar het gebruik van niet-fossiele brandstoffen zoals biogas en waterstof. Jetty Eugster, wethouder van onder meer Milieu, roept bedrijven en andere overheidsinstellingen op om samen met de gemeente over te stappen naar aardgas en zo voldoende animo te kunnen realiseren voor een vulpunt in 's-Hertogenbosch.

Om een vulpunt te kunnen realiseren is het belangrijk om de lokale vraag goed in kaart te brengen. De gemeente stelt nu een belangengroep samen die met potentiële investeerders een vulpunt voor aardgas wil realiseren.

Om de voordelen van aardgas voor een organisatie in beeld te brengen, geeft de gemeente de eerste tien bedrijven die zich aanmelden de kans om gratis een wagenparkscan uit te laten voeren. Geïnteresseerde bedrijven uit de gemeente ´s-Hertogenbosch kunnen zich hiervoor inschrijven.