Provincie Limburg

Burgerforum gelanceerd Het digitale discussieforum, het zogenaamde Burgerforum is deze week

gelanceerd. De resultaten van de discussies op dit afgeschermd, digitaal discussieforum gaat de Provincie Limburg gebruiken als input voor het Trendrapport. Maar ook burgers kunnen de komende weken op www.limburg.nl reageren op enkele instellingen die ook in dit forum aan de orde komen. Het Trendrapport, dat eind 2006 verschijnt, zal als basis gebruikt worden voor het opstellen van het nieuwe coalitieakkoord.

Het Burgerforum is een digitaal discussieforum en bestaat uit een groep van ongeveer 100 geselecteerde Limburgers. In dit forum discussieert deze groep met elkaar over stellingen in relatie tot de mogelijke trends. Het Burgerforum is afgeschermd, aangezien dit een testversie betreft waarmee de Provincie ervaring wil opdoen voor de toekomst. De electronische communicatieomgeving voor deze pilot is ontwikkeld in samenwerking met het European Centre for Digital Communication (EC/DC) onderdeel van de Hogeschool Zuyd. De resultaten van de discussie zal de Provincie betrekken bij de uiteindelijke vaststelling van het Trendrapport 2006. Om ook de burger de kans te geven te reageren op de stellingen, zal de Provincie in de komende weken (tot half oktober) vier stellingen op de internetsite van de Provincie Limburg (www.limburg.nl; button uw mening) zetten. Deze week wordt de eerste stelling geplaatst.

Trendrapport

Het Trendrapport verschijnt één keer per vier jaar in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen voor Provinciale Staten. In dit rapport worden mogelijke trends beschreven die naar de mening van het Provinciaal Bestuur van belang zijn voor de provincie. Mogelijke trends zijn onder andere veranderende sociale verbanden, een toenemende belangstelling voor gezondheid, vrije tijd en cultuur, transformatie van de arbeidsmarkt, de veranderende ruimte en veranderende rol en positie van de overheid. Het rapport is één van de bouwstenen voor het opstellen van het nieuwe coalitieakkoord.

Als het Burgerforum naar verwachting werkt, is het mogelijk dat naar aanloop van de verkiezingen opnieuw een Burgerforum georganiseerd wordt. Belangstellenden die hieraan willen deelnemen en willen meedenken over welke koers de Provincie Limburg moet varen kunnen contact opnemen met mevrouw Rachael Franssen, afdeling Strategie en Innovatie, (043) 389 71 58.

29-9-2006 10:26