Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Rijden zonder licht levert gestolen bromfiets op
Publicatiedatum: 29-9-2006 12:08:57

Nijkerk - Een simpele verkeersovertreding heeft de Nijkerkse politie donderdagavond een gestolen bromfiets opgeleverd. Daarbij werden twee verdachten opgepakt. Het gaat om twee Nijkerkers van dertien en veertien jaar.

Surveillerende agenten zagen rond kwart over acht een bromfiets zonder verlichting rijden over de Schulpkamp met de twee knapen erop. Beiden reden ook zonder helm. Toen de agenten het duo wilde laten stoppen gingen ze er vandoor. Korte tijd later wisten de agenten het tweetal te achterhalen. Daarbij botste de bromfietser tegen de politieauto waarbij alleen blikschade ontstond. Het duo ging er vervolgens te voet vandoor maar kon na een sprint van de agenten in de kraag worden gevat. Nader onderzoek aan de bromfiets leerde dat het contactslot was verbroken. De knapen hadden inmiddels bekend dat ze de brommer diezelfde avond hadden gestolen. Het duo zit nog vast en wordt verder over de zaak aan de tand gevoeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mountainbiker (15) gewond na val

Publicatiedatum: 29-9-2006 12:08:10

Lunteren - Een vijftienjarige jongen uit Ederveen is donderdagmiddag gewond geraakt na een val van zijn mountainbike op een terrein aan de Hessenweg in Lunteren. De knaap was samen met een vriend aan het fietsen en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. De knaap had daarbij vermoedelijk hoofd- en rugletsel opgelopen en is voor controle naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede gebracht. Bij het ongeval werd ook de Traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scholier (16) aangehouden wegens mishandeling leraar
Publicatiedatum: 29-9-2006 12:07:15

Oosterbeek - De Renkumse politie heeft donderdagmiddag een zestienjarige scholier uit Ede aangehouden wegens mishandeling van zijn leraar. De jongen zou zich in de klas hebben misdragen waarop hij verzocht werd het lokaal te verlaten. Dat zou de knaap geweigerd hebben, waarop hij door de leraar uit de klas werd gezet. Daarbij zou een schermutseling zijn ontstaan waarbij de knaap de leraar zou hebben geslagen. De school waarschuwde daarop de politie die de jonge Edenaar aanhield. De jongen is na verhoor weer vrijgelaten en had de mishandeling bekend. Justitie beslist verder wat er met de Edenaar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Oosterbeker aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 29-9-2006 12:06:35

Oosterbeek - Een 21-jarige man uit Oosterbeek is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Oosterbeker raakte rond half tien op de rotonde aan de Utrechtseweg nabij de Valkenburglaan betrokken bij een aanrijding met een automobilist, een 52-jarige man en plaatsgenoot. Bij de aanrijding liep de Oosterbeker een lichte verwonding op, evenals zijn vrouwelijke duopassagier. Volgens getuigen en betrokkenen had de bromfietser met een kapotte koplamp gereden. Bij het oprijden van de rotonde had de automobilist de bromfietser niet aan zien komen. Gewaarschuwde agenten hadden alcohol geroken bij de bromfietser en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse een promillage van 0,61 gemeten. Dat is voor beginnende bestuurders bijna drie keer zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (12) aangereden, fietsster rijdt door

Publicatiedatum: 29-9-2006 12:05:59

Ede - Een twaalfjarig meisje uit Ede is donderdagmiddag op de Jan Voermanstraat in haar woonplaats aangereden door een tot dusver onbekende fietsster. Het meisje liep daarbij een lichte verwonding op en had schade aan haar fiets. De fietsster reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. Het ongeval gebeurde rond half vijf ter hoogte van de kruising met de Weissenbruchstraat. Het meisje reed toen zelf ook op een fiets. Een vrouw van ongeveer 45 a 50 jaar zou vanaf de Weissenbruchstraat het meisje hebben aangereden waardoor de Edese viel. De vrouw reed na het ongeval door en zou blond/grijs haar hebben en droeg een rood of roze trui of T-shirt. De politie wil graag in contact komen met de vrouw. Ook getuigen, die iets van de aanrijding hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar raakt rijbewijs kwijt bij controle op Maanderdijk
Publicatiedatum: 29-9-2006 12:05:26

Bennekom - De politie heeft donderdagochtend bij een snelheidscontrole op de Maanderdijk in Bennekom het rijbewijs afgenomen van een 47-jarige automobilist uit Ede. De man werd betrapt met een snelheid van 121 km/u waar maximaal 60 km/u is toegestaan. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt. De politie controleerde tussen zeven en negen uur op de Maanderdijk en deelde in totaal 21 bekeuringen uit. Tien daarvan waren voor het rijden op een opgevoerde brommer. Daarnaast werden 5 bonnen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen. De overige bekeuringen waren voor verschillende andere verkeersovertredingen. De politie controleert regelmatig op de Maanderdijk en omgeving na klachten over het verkeersgedrag daar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier auto's beschadigd bij aanrijding

Publicatiedatum: 29-9-2006 12:04:54

Voorthuizen - Bij een aanrijding op de Rembrandtstraat in Voorthuizen zijn donderdagmiddag vier auto's beschadigd. Niemand raakte daarbij gewond. Een 30-jarige man uit Wijchen botste rond half vijf achterop een rij stilstaande auto's, die stonden te wachten voor een oversteekplaats. De inzittenden van de voorste twee auto's, een 59-jarige man uit Hillegom en een 37-jarige Nijkerker hadden nekklachten en werden onderzocht door personeel van een gewaarschuwde ambulance. Beiden hoefden echter niet naar het ziekenhuis. Kort na deze aanrijding botste een 22-jarige vrouw uit Barneveld achterop de auto van de Wijchenaar. Twee auto's moesten in verband met opgelopen schade worden afgesleept. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles Barneveld en Voorthuizen

Publicatiedatum: 29-9-2006 12:04:18

Barneveld - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn donderdag verkeerscontroles gehouden in Barneveld en Voorthuizen. Daarbij werden in totaal 66 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel voor snelheidsovertredingen. In Barneveld werd tussen drie uur en half zes gecontroleerd op de Plantagelaan. Van 135 bestuurders werd de snelheid gemeten. Van dat aantal reden er 25 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 89 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Tegen 4 bromfietsers werd proces-verbaal gemaakt wegens het rijden zonder helm (1), opgevoerde brommers (2) en ondeugdelijke remmen (1). Een automobilist kreeg een bon omdat hij een aanhanger trok waarvan de hulpkoppeling niet deugde. In Voorthuizen werd gecontroleerd op de Hoofdstraat tussen zes en negen uur 's avonds. Hier werd van 400 bestuurders de snelheid gemeten. In 28 gevallen bleek er sprake van te hard rijden. Er werd een hoogst gereden snelheid gemeten van 95 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Zeven bromfietsers gingen op de bon wegens het rijden zonder helm (2), opgevoerde brommers (4) en ondeugdelijke remmen (1). Twee automobilisten werd bekeurd voor het rijden zonder gordel en het voeren van een onjuiste kentekenplaat. De verkeerscontroles waren afgelopen maandag aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053