Gemeente Stadskanaal

Als onderdeel van een convenant ter verbetering van het regionale ondernemersklimaat hebben overheden en bedrijfsleven in Oost-Groningen, de Drents/Groningse Veenkoloniën, het Regionaal Meldpunt Regellast geopend. Ondernemers wordt gevraagd melding te maken van (in hun ogen) overbodige regels. Uiteraard wordt daarbij gevraagd naar suggesties en tips voor verbeteringen. U kunt het Meldpunt op twee manier bereiken: telefonisch (T 0598-382 858) en via internet (http://www.kvk.nl/artikel/artikel.asp?artikelID=56908).

Ondernemers worden vaak geconfronteerd met grote hoeveelheden verplichtingen en regels vanuit de overheid. Bedrijven en instelling krijgen hierdoor soms te maken met een hoge regeldruk. Doel van het Meldpunt is om op een praktische manier te inventariseren hoe ondernemers deze regeldruk ervaren en op welke manier zaken anders en beter geregeld kunnen worden.

Het meldpunt is onderdeel van het convenant `Stimulering ondernemersklimaat Oost-Groningen'. Dit convenant is gesloten tussen de stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën, de Streekraad Oost-Groningen, de Kamers van Koophandel Drenthe en Groningen, het MKB-Noord en de ministers van Economische Zaken en VROM. Onder het motto "Druk met Regels, samen aan de slag" voeren de partijen binnen nu en december 2007 de afspraken uit het convenant gezamenlijk uit.
* 29 september 2006