Breast Friend Quinty Trustfull opent fototentoonstelling
in Maison de Bonneterie

Amsterdam, 29 september 2006 - Ter gelegenheid van 'Oktober Borstkankermaand' heeft Quinty Trustfull vandaag in Maison de Bonneterie in Amsterdam een bijzondere fototentoonstelling geopend. De tentoonstelling is de start van de 'Breast Friends' campagne, een onderdeel van de wereldwijde strijd tegen borstkanker.

Deze campagne laat zien dat het voor borstkankerpatiƫnten prettig is om een Breast Friend te hebben. Iemand die haar (en soms hem) kan helpen bij het vergaren van de juiste informatie, de kracht geeft om verder te gaan en haar ondersteunt bij het nemen van de beste persoonlijke beslissingen. Vaak zal het gaan om een goede vriend, vriendin of naaste.

De tentoonstelling toont een collectie foto's waarop (beroemde) Breast Friends staan samen met degenen voor wie zij Breast Friend zijn of waren. De Breast Friends zijn afkomstig uit 19 landen en zijn vaak wereldberoemd, zoals de actrice Marcia Cross, fotomodel Jerry Hall en zanger Ronan Keating. Uit Nederland zijn Quinty Trustfull en Mariska Hulscher samen met haar vriendin Karin Schut-Hamel geportretteerd, beiden bekende televisiepersoonlijkheden. De foto's zijn gemaakt door de beroemde engelse modefotograaf Rankin.

Tijdens de opening hebben naast Quinty Trustfull ook Anne Lagarde van de Borstkanker Vereniging en Tweede Kamerleden Khadija Arib (PvdA) en Edith Schippers (VVD) het belang van aandacht voor borstkanker nogmaals onderstreept.

Vanuit de gedachte dat vriendschap staat voor de betrokkenheid in het leven, in goede maar ook in slechte tijden, is Maison de Bonneterie er trots op gastheer van de tentoonstelling te mogen zijn.
De winkel aan het Rokin heeft alle verdiepingen ter beschikking gesteld als expositieruimte. Tussen het winkelend publiek nemen de foto's een indrukwekkende positie in. De tentoonstelling is van vrijdag 29 september tot en met zondag 8 oktober gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Maison de Bonneterie, Rokin 140-142, 1012 LE Amsterdam.

Noot voor de redactie (