Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T:

Boomgeest zoekt Zuidgeest

Een boomgeest uit de Schinveldse Bossen is op vandaag op zoek gegaan naar Jos Zuidgeest. Ten tijden van de kap van dit bos was Zuidgeest waarnemend burgemeester van Onderbanken. In die periode is hij berucht geworden als een ondemocratisch bestuurder die vooral luistert naar de wil van Den Haag en Brussel en niet naar eigen bevolking en gemeenteraad. Nu wil Zuidgeest zijn geknakte politieke carrière opnieuw leven inblazen door zich kandidaat te stellen als lijstrekker van de Limburgse PvdA.

Vandaag bezocht de provinciale PvdA-fractie samen met enkele Kamerleden Sittard. Hun bezoek begon op de Markt. De boomgeest en enkele GroenFront!-activisten waren hier ook aanwezig en confronteerde Zuidgeest met zijn gevoerde beleid. Jos Zuidgeest was duidelijk "not amused" en beschuldigde de bosgeest van " leven in het verleden" en het doen van een "persoonlijke aanval". De bosgeest hief daarop zijn eigen versie van de Internationale aan (ontwaak ontwortelden der aarde..) dat spontaan werd meegezongen door enkele aanwezige PVDA leden. Ook werden hem getopte rozen aangeboden, op dezelfde wijze getopt als de bomen in Schinveld.

Ook willen de GroenFront!-activisten de PvdA -en alle andere partijen- waarschuwen om niet met dubieuze sujetten als Zuidgeest in zee te gaan. "Politieke partijen, bestuurders of bedrijven die, zoals Zuidgeest, meehelpen aan natuurvernietiging moeten -ook later nog- altijd rekening houden met acties" legt GroenFront-activist Vincent uit.


---