Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek verdwijning goederen uit tuincentrum afgerond

Wijchen, 29-09-2006 o De Districtsrecherche in Wijchen heeft een onderzoek naar verduistering cq diefstal bij een tuincentrum in deze plaats afgerond. In de zomer van dit jaar werd het onderzoek opgestart naar aanleiding van een melding dat er veel goederen uit het bedrijf verdwenen zouden zijn. Drie Wijchenaren zijn aangehouden, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

In enkele woningen en één loods in Wijchen trof de politie duizenden goederen, afkomstig uit het tuincentrum, aan. De drie aangehouden verdachten zijn inwoners van Wijchen in de leeftijd van 53, 55 en 56 jaar. De 55-jarige was werknemer bij het tuincentrum en had hierdoor toegang tot het pand. Gedurende langere tijd werden de goederen voornamelijk s nachts weggehaald. De eigenaar van het tuincentrum heeft aangifte gedaan van verduistering cq diefstal van goederen. Tijdens de doorzoekingen werden in één van de woningen naast een hoeveelheid goederen ook twee hennepkwekerijen aangetroffen. Deze zijn ontmanteld en vernietigd.

Verdachten in vrijheid
De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Zij hebben bekennende verklaringen afgelegd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt wat naar de Officier van Justitie wordt gestuurd. De verdachten zijn in vrijheid gesteld in afwachting van de vervolgstappen van het Openbaar Ministerie.
Bijna alle goederen zijn weer teruggegeven aan de eigenaar van het tuincentrum.
(03)