Ingezonden persbericht


Persbericht september 2006

Maurice Koot nieuwe CFO Amstel Lease

Per 1 september is Maurice Koot aangesteld als Chief Financial Officer (CFO) van Amstel Lease. Hij neemt zitting in de directie, samen met CEO Joris Linders. Maurice was sinds februari van dit jaar Controller binnen Amstel Lease, daarvoor was hij Financial Director Corporate Control bij KLM. Maurice vervangt Peter de Hoog, die aan het eind van het jaar met pensioen gaat.

Veranderende markt
"De markt van Equipment Finance is zich binnen heel Europa aan het ontwikkelen en wij willen daarin met Amstel Lease een leidende rol spelen. Zo nemen we een proactieve rol in ten opzichte van onze klanten en maken we met de introductie van geavanceerde informatiesystemen onze organisatie klaar voor de toekomst. Mijn uitgebreide Europese ervaring bij KLM komt daarbij goed van pas. Het is zeer uitdagend om van deze innovatieve kanteling deel uit te maken", aldus Maurice Koot.

Over Amstel Lease
Amstel Lease bestaat sinds 1968 en zit in de top 4 van algemene leasemaatschappijen in Nederland. Amstel Lease financiert duurzame bedrijfsmiddelen door middel van diverse leaseconstructies; off-balance en on-balance. Van zeecontainer tot vorkheftruck. Van kopieermachine tot warmtekrachtcentrale. Voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. In 2005 bedroeg de omzet 731 miljoen euro. Amstel Lease Maatschappij N.V. is een zelfstandige en onafhankelijke dochtermaatschappij van ABN AMRO.

Voor meer informatie: www.amstellease.nl



Ingezonden persbericht