Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/09/06)

OOSTERHOUT NB, 29 september 2006

Twee hennepkwekerijen geruimd, drie verdachten aangehouden

WAALWIJK: De politie heeft donderdag 28 september onderzoeken ingesteld in twee woningen in de Abeelstraat. In beide huizen trof de politie hennepkwekerijen aan. In het ene geval ging het om drie kwekerijen, gevestigd in twee slaapkamers en op zolder. Daarbij ging het in totaal om 317 planten. De huurders van de woning, een 21-jarige man en zijn 19-jarige vriendin, meldden zich op het politiebureau en zijn aangehouden. Ze bekenden dat de hennepkwekerijen van hen waren. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
In het andere geval ging het om twee kwekerijen, gevestigd in een slaapkamer en op zolder. In deze woning stonden in totaal 300 planten. In deze woning trof de politie een 75-jarige man aan, die verklaarde in de woning te verblijven om op het huis en de kwekerij te passen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurder van de woning. In beide woningen was sprake van diefstal van stroom. Beide kwekerijen zijn ontmanteld. Alle planten zijn vernietigd.

Hennepteelt wordt door de politie aangepakt, omdat er in veel gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband te brengen zijn met hennepkweek. Bij het oprollen van de wietplantages wordt vooraf gekeken naar tips, die bij de politie en Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) zijn binnen gekomen. Deze informatie wordt gecombineerd met eigen rechercheonderzoek, informatie van partners zoals Essent en woningcoöperaties en andere waarnemingen zoals stankoverlast, extreem stroomverbruik en warmtemetingen. Een combinatie van genoemde factoren leidt veelal tot een onderzoek in de woning, schuur, loods of bedrijfspand.

Man aangehouden voor wegrijden na aanrijding

TERHEIJDEN: De politie kreeg donderdag 28 september rond 18.30 uur de melding dat de chauffeur van een vrachtwagen met oplegger op de Bredaseweg na een aanrijding zou zijn weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Ter plaatse bleek de vrachtwagenchauffeur op de Bredaseweg een betonnen blok en diverse palen omver te hebben gereden. Op de Bergen beschadigde hij vervolgens het trottoir. De politie kon dankzij informatie van oplettende getuigen de Poolse vrachtwagenchauffeur korte tijd later aanhouden. Hij bekende de plaats van de aanrijding te hebben verlaten. De 47-jarige chauffeur kreeg na overleg met de officier van Justitie een boete van EUR 750,- opgelegd. Het transportbedrijf waarvoor de Pool werkt, heeft de boete betaald.

Vrouw heeft nekklachten na aanrijding met vrachtwagencombinatie

LOON OP ZAND: Donderdag 28 september rond 13.15 uur vond op de Midden-Brabantweg, ter hoogte van Loon op Zand een aanrijding plaats, waarbij een 75-jarige vrouw uit Riel gewond raakte. De vrouw reed in haar auto in de richting van Waalwijk. Ter hoogte van de kruising bij Loon op Zand werd zij van achter aangereden door een
vrachtwagenchauffeur. Deze man, een 23-jarige inwoner van Someren, kon niet op tijd remmen voor het rode verkeerslicht en botste met zijn vrachtwagen met oplegger achterop de auto van de bejaarde vrouw. De vrouw had last van haar nek en is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 28 september op vrijdag 29 september is ingebroken in een bedrijfspand aan de Professor Minckelersweg en de Professor Zeemanweg. In beide gevallen is een ruit vernield om het pand te kunnen betreden. Op de Prof. Minckelersweg is een videorecorder buitgemaakt, bij de inbraak in het pand aan de Prof. Zeemanweg verdween een laptop. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed

RAAMSDONK: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van donderdag 28 september op vrijdag 29 september rond 01.00 uur op knooppunt Hooipolder een automobilist door het rode verkeerslicht rijden. Ze hielden de man, een 34-jarige inwoner van Hank, staande. De man moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 265 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed en rijden door rood licht.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie heeft donderdag 28 augustus verkeerscontroles gehouden op diverse plaatsen in Dongen. Daarbij zijn in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven. Zes daarvan waren bestemd voor mensen die niet handsfree aan het bellen waren. Ook schreven de politiemensen bekeuringen uit voor rijden zonder geldig rijbewijs, parkeren in een parkeerverbod en vervoeren van een kind zonder deugdelijk kinderzitje. Tot slot kreeg een 15-jarig meisje uit Dongen een bekeuring voor het bekladden van een brug.

Auteur: Leonie van Ooijen