Politie Gelderland-Zuid

Bedreigd bij verkoop kinderpostzegels

Culemborg, 29-09-2006 o Een 12-jarige jongen uit Culemborg die voor de verkoop van kinderpostzegels langs de huizen ging, is bij een woning aan de Smetanastraat in Culemburg met een mes bedreigd.

De jongen belde bij de betreffende woning aan waarop twee jongens de voordeur openden. Zij vroegen de 12-jarige om even te wachten en liepen de woning in. Even later kwamen de jongens terug. Eén van hen had een groot mes in zn hand en maakte daarbij stekende bewegingen in de richting van de 12-jarige. Het slachtoffer schrok daar zo van dat hij onmiddellijk naar huis ging. Hij deed even later aangifte bij de politie.
De politie ging direct op onderzoek uit. De jongen met het mes bleek bij de bewoners van die woning op bezoek te zijn geweest. Hij kon in zn ouderlijke woning, eveneens in Culemborg, worden aangehouden. Het betreft een 13-jarige jongen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.
Omdat de jongen niet wilde meewerken bij zijn verhoor is hij, ondanks zijn jeugdige leeftijd, in verzekering gesteld. (03)