Time : 16:38:21
Date : 29 September 2006
Sender Name: Biscuiterie Jules Destrooper

Natuurboterwafels Jules Destrooper officieel erkend als streekproduct uit de Westhoek.

Op woensdag 28/09 verleende de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) het officiële keurmerk "streekproduct" aan de natuurboterwafels van Biscuiterie Jules Destrooper. Aan de voorwaarde van traditioneel Vlaams streekproduct werd volledig voldaan. Het is een sterk ingeburgerd streekeigen product, wordt volledig bereid in de Westhoek en herbergt een lange historische traditie. Ondanks de doorgedreven groei en export naar 65 landen is het koekje na vier generaties nog steeds identiek qua ingrediënten en smaak aan de wafeltjes die Jules Destrooper meer dan honderd jaar terug verfijnde.

Pure traditie.
Volgens een eeuwenoude kermistraditie bakten huismoeders rond de Eindejaarsperiode boterwafels om te gebruiken in familiekring of om weg te schenken als geluksbrenger voor het komende jaar. Vandaar dat de volksmond de natuurboterwafels eerder "Lukken" noemt. Elk had daarvoor zo zijn eigen receptuur.
Jules Destrooper, gepassioneerd bakker te Lo en koloniaal handelaar in specerijen, ging hierbij de allerbeste exotische kruiden combineren met traditionele plaatselijke ingrediënten. Het resultaat was een uniek verfijnde deegbereiding van superieure kwaliteit met enkel de beste natuurlijke producten. Het succes van zijn wafeltjes liet niet op zich wachten en al gauw gingen huismoeders eerder de typisch "geruite" wafeltjes van Jules Destrooper kopen, dan wel deze nog zelf te bakken. De basis van NV Biscuiterie Jules Destrooper was hiermee gelegd.

Van bakker naar ondernemer
De verkoop van zijn natuurboterwafels nam zo'n hoge vlucht dat de puur ambachtelijke bereiding een serieus industrieel karakter kreeg waarbij de huiselijke wafelbaksters nu omgekeerd bij Jules Destrooper aan de slag gingen.
Eenmaal gelanceerd in 1890 ontving hij op het salon van de voedingsindustrie in 1929 en 1931 een gouden medaille voor zijn gesmaakt product. Een ultieme bekroning voor zijn uniek recept dat een ganse streek in vervoering bracht. Op vandaag worden deze wafeltjes nog steeds volgens zijn (geheim) familierecept gemaakt en vinden ondertussen wereldwijd hun weg naar consumenten overal ter wereld.

Volgehouden authenticiteit.
De authentieke smaak en de puur natuurlijke ingrediënten blijven onveranderlijk topprioriteit van de huidige generatie. Ook al onderging het bakproces een serieuze schaalvergroting, toch smaken de wafeltjes nog identiek aan de eerste generatie die handmatig door de toenmalige wafelbaksters werden gebakken. Peter Destrooper, achterkleinzoon van Jules Destrooper, waakt nauwgezet over de identiteit en de unieke kwaliteit van zijn JD familiewafel. Het geheim recept ervan wordt van generatie naar generatie doorgegeven. En al zijn de bakovens nu gemoderniseerd, diezelfde deeg resulteert nog steeds in diezelfde heerlijke krokante goudgele wafeltjes waarvan wij, en generaties voor ons, mochten snoepen.

Contact:
Peter Destrooper loodst je graag verder doorheen de rijke geschiedenis van de natuurboterwafels.
Wie meer informatie wil kan Peter steeds contacteren op nummer 0475 78 13 50 of via
peter.destrooper@destrooper.be