Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 39

(29-09-2006) Bekendmakingen Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- R. Dekker voor het oprichten van een schuur met carport op het perceel Keizersdijk 25 te Strijen (ontvangen 19 september 2006).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- E.J.A. Ballering voor het tijdelijk plaatsen van een bouwkeet op het perceel Ritselaarsdijk 10 te Strijen (ontvangen 20 september 2006).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Aanwijzingsbesluiten SVHW:
Door burgemeester en wethouders zijn diverse medewerkers van het samenwerkingsverband SVHW aangewezen als zijnde onbezoldigd gemeenteambtenaar, als belastingdeurwaarder/betekenaar, als medewerkers jegens wie de inlichtingsverplichtingen gelden en als medewerkers belastingen. Daarnaast is de directeur van SVHW aangewezen als heffingsambtenaar. De aanwijzingsbesluiten hebben betrekking op de onroerende en roerende zaakbelasting, de rioolrechten, de hondenbelasting en de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken. De betreffende stukken liggen voor een ieder ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning.

Vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
Het college van burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) een vrijstelling te verlenen van de bepalingen van bestemmingsplan Landelijk Gebied. Daarnaast is het college voornemens om een verzoek om hogere grenswaarde in te dienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

De vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO en het verzoek om hogere grenswaarde hebben betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Strijen, sectie S, nummer 123, plaatselijk bekend Mookhoek 117. Op dit perceel wil men een bestaande schuur gedeeltelijk veranderen in een mantelzorg woning.

Ingevolge artikel 19a, lid 4 WRO liggen het ontwerp besluit, de bijbehorende stukken en de stukken omtrent het verzoek om hogere grenswaarde met ingang van 2 oktober 2006 gedurende 6 weken (tot 13 november 2006) tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de vrijstellingsprocedure of het verzoek om hogere grenswaarde indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor moet tijdig een afspraak worden gemaakt met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228. Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld zijn zienswijze nog nader mondeling toe te lichten. Vervolgens zal het college een beslissing nemen omtrent het verder vervolgen van de vrijstellingsprocedure.

Algemene Wet Bestuursrecht Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- W.J. Snijdoodt voor het gedeeltelijk veranderen van de voorgevel op het perceel Van Gaesbeekstraat 4 te Strijen (verzonden 28 september 2006).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- TRN Total Pijpleiding Nederland voor het plaatsen van een prefab gebouw t.b.v. de automatisering van de bestaande klep op het perceel kadastraal bekend sectie en nummer V 704, afsluiterpost te Strijen (verzonden 28 september 2006).

- D. van Kralingen voor het plaatsen van een overkapping op het perceel Boompjesstraat 5 te Strijen (verzonden 28 september 2006).
- M. Jonker voor het gedeeltelijk vergroten van de woning met een dakopbouw op het perceel Buiteneinde 27A te Strijen (verzonden 28 september 2006).

- J.A. van den Berg voor het oprichten van een woning op het perceel Land van Esseweg, ongenummerd, kadastraal bekend sectie en nummer G 266 (ged.) te Strijen (verzonden 28 september 2006).

Monumentenvergunning verleend aan:

- Gebrs. Hooghwerff B.V. voor het gedeeltelijk vernieuwen van de boerderij op het perceel Nieuwestraat 52 te Strijen (verzonden 28 september 2006).

Een kapvergunning is verleend aan:

- Gemeente Strijen, Waleplein 2 te Strijen voor het kappen van in totaal 11 bomen op de locaties Rietgansstraat, Kemphaanpad, Kolgansstraat en Fazantenpad te Strijen (verzonden 26 september 2006).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.