Gemeente Strijen


Gemeente Strijen timmert aan digitale snelweg

Raadsnet Strijen (28-09-2006) STRIJEN - Als eersten in de regio zien de raadsleden van Strijen hun werkzaamheden digitaal ondersteunt door een eigen Raadsnet. Het is één van de voorbeelden waarmee de gemeente Strijen momenteel bezig is om te komen tot een zo hoog mogelijk percentage digitale dienstverlening.

De gemeente Strijen timmert de afgelopen tijd druk aan de digitale snelweg. Naast de introductie van een geheel vernieuwde website (www.strijen.nl), is speciaal voor de raads- en commissieleden van de gemeente een eigen website, het Raadsnet, opgezet. Op het Raadsnet, dat wordt afgeschermd met gebruikersnaam en wachtwoord, is alle noodzakelijke informatie voor de volksvertegenwoordigers één muisklik verwijderd. Zo zijn ondermeer snel en gemakkelijk rapporten en notities op te roepen, kunnen de leden online discussiëren via een forum en zijn vergaderingstukken te allen tijde voorhanden.

Naast de realisatie van het Raadsnet heeft onlangs in Strijen ook een sterk verbeterde website het levenslicht gezien. Een nieuwe site met een verbeterd gebruiksgemak en volledig voorbereid op de digitale toekomst. Zo is het de bedoeling dat nog dit jaar inwoners online producten kunnen afnemen om ze vervolgens meteen via internet te betalen. Eén, of soms meerdere gangen naar het gemeentehuis worden dan verleden tijd. Verder wordt de website op dit moment geschikt gemaakt op het gebruik van DigiD. Zo kunnen inwoners straks ondermeer via de website van de gemeente inloggen op een eigen omgeving. Hierop kunnen dan bijvoorbeeld bepaalde aanvragen die zijn ingediend online worden gevolgd. Bij de lancering van de vernieuwde website zijn verder nog extra functionaliteiten beschikbaar gekomen zoals: een digitale gemeentegids, een bedrijvenbalie speciaal voor ondernemers, een eigen gedeelte voor de brandweer Strijen en diverse multimediabestanden van belangrijke gebeurtenissen.