Vakjury roept 'DNA en erfelijkheid" uit tot beste website

Kennisnet

Zoetermeer, 29 september 2006

Vakjury roept 'DNA en erfelijkheid' uit tot beste website

Studenten Universiteit Twente winnen wedstrijd ThinkQuest Docent & Student

Met de website 'DNA en erfelijkheid' hebben studenten van de Universiteit Twente op vrijdag 29 september de hoofdprijs gewonnen van ThinkQuest Docent & Student, de onderwijswedstrijd van Kennisnet voor studenten uit het HBO en wetenschappelijk onderwijs. Marlous Gauw (20 jaar) en Daan Stolp (22 jaar) ontvingen op de finale in het Museum voor Communicatie in Den Haag een cheque ter waarde van 5000'euro

Vakjury vol lof
De winnende website is gemaakt om leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs op een speelse en duidelijke manier kennis te laten maken met DNA en erfelijkheid. "Daar zijn ze heel goed in geslaagd", aldus vakjuryvoorzitter Annet Kil-Albersen, voorzitter van Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL). "De site is prachtig vormgegeven en de navigatie werkt erg prettig. De opbouw, interactie en extra's (animaties, DNA-spel) zorgen ervoor dat je lang op de site blijft." De vakjury bestaat uit deskundigen op het gebied van ict en onderwijs.

Winnaars blij verrast met hoofdprijs
Marlous en Daan deden voor de eerste keer mee aan ThinkQuest en waren blij verrast dat hun site de hoofdprijs kreeg. Marlous: "Het doel was een overzichtelijke en kindvriendelijke website te maken, waar de inhoud goed op kan aansluiten. Zelf waren we zelf zeer tevreden met het resultaat. De website en het onderwerp hebben ook tot doel om leerlingen nieuwsgierig te maken naar zichzelf en hun achtergrond. Het onderwerp leent zich daar goed voor, omdat DNA en erfelijkheid heel dicht bij de leerlingen zelf liggen. Het zal voor hen dan ook zeker leuk zijn om aan hun familie te kunnen vertellen waarom bijvoorbeeld iedereen in de familie zo'n gekke neus heeft."

Meer prijswinnaars
Op de finale van ThinkQuest Docent & Student kwamen alle 25 ingezonden websites aan bod en zijn de prijswinnaars bekendgemaakt. Naast de hoofdprijs zijn er ook eerste, tweede, speciale en didactiekprijzen uitgereikt. Verder was er een presentatie van Liesbeth Hop, directeur van Reclamerakkers en Mediamakkers, over de invloed van reclame op kinderen. De presentatie van de finale was in handen van Martine Kruider, programmamaker van onder meer Z@pp.

Over ThinkQuest
ThinkQuest is één van de onderwijswedstrijden van Kennisnet. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet, en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan één van de
ThinkQuest-wedstrijden. Op 1 oktober start de inschrijving van de wedstrijden 2006/2007. Het gaat om de wedstrijden: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor studenten uit het HBO en wetenschappelijk onderwijs. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ict in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams vindt u op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl

Kennisnet
Stichting Kennisnet Ict op School is de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs. De stichting behartigt de belangen van de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ict, biedt hulpmiddelen bij het maken van keuzes voor ict-producten en diensten en levert educatieve diensten en producten om het leren te vernieuwen. Kennisnet is een label van Kennisnet Ict op School. Als publieke dienstverlener sluit Kennisnet nauw aan bij de dagelijkse onderwijspraktijk. Kennisnet stimuleert de inzet van ict in onderwijsprocessen door begeleiding, advisering en praktische ondersteuning. De portal www.kennisnet.nl biedt toegang tot educatieve content, praktische ict-producten en onderwijsinformatie voor docenten, managers, ict-coördinatoren, leerlingen en ouders uit het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Verder geeft Kennisnet voorlichting over de toepassing van haar eigen ict-diensten én ontwikkelt het zelf nieuwe internettoepassingen.


------------------------- Einde bericht ---------------------------------