Ingezonden persbericht

Websense biedt nieuwe technologie tegen lekken van bedrijfsgegevens

Alliantie met PortAuthority Technologies

Schiphol-Rijk, 29 september 2006 - Websense heeft plannen ontwikkeld voor de levering van nieuwe echnologie, waarmee bedrijven het ongewenst weglekken van vertrouwelijke bedrijfsdata tegen kunnen gaan. Om in deze markt snel een positie te verwerven, heeft Websense een overeenkomst getekend met PortAuthority Technologies, die marktleider is op het gebied van leak prevention. Websense gaat de technologie van dit bedrijf opnemen in zijn nieuwe productlijn. De overeenkomst is de eerste OEM-samenwerking tussen een wereldwijde leverancier van beveiligingsoplossingen en een leverancier van leak prevention-technologie.

Met deze nieuwe overeenkomst wil Websense nieuwe Deep Content Control-technologie leveren. Deze fungeert als een digitale databewaker bij het bepalen van welke informatie de organisatie mag verlaten en onder welke omstandigheden. Organisaties kunnen dan voor het eerst controleren welke informatie gebruikers benaderen, hoe ze daar komen en welke gegevens ze mogen gebruiken en/of versturen. Dit alles is mogelijk met behulp van één beheerconsole. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld voorkomen dat medewerkers creditcardgegevens van klanten, verkoopprognoses of de broncode van een product naar een niet-vertrouwde externe of niet-geautoriseerde interne medewerker sturen. Daardoor kunnen organisaties beter inspelen op issues rond corporate governance en intellectueel eigendom.

De markt voor op data gerichte contentcontrole groeit. Volgens IDC groeit de markt voor multi-protocol contentfiltering van 194 miljoen dollar in 2007 naar 434,6 miljoen dollar in 2009. Dat is een jaarlijkse groei van 49,7 procent.

"Onze stap in deze markt is opnieuw een belangrijke vooruitgang voor Websense als beveiligingsleverancier", zegt Gene Hodges, CEO van Websense. "Met PortAuthority Technologies beschikken we over nauwkeurige en geavanceerde 'vingerafdruk'- en identificatietechnologie voor klanten die zoeken naar deze preventieoplossingen. Door deze unieke combinatie van technologie te bieden, breidt Websense de mogelijkheden uit om klanten te helpen bij het beschermen van hun organisatie. Zij krijgen meer inzicht in en overzicht over hun bedrijfsmiddelen, hun gebruikers en hun data."

De Websense Deep Content Control-technologie is een samenvoeging van de gepatenteerde PreciseID-informatieclassificatie- en identificatietechnologie van PortAuthority Technologies met de classificatie- en controletechnologie van Websense voor geautomatiseerde dataprotectie.
De nieuwe technologie breidt de mogelijkheden van Websense uit om gevoelige of vertrouwelijke informatie te beschermen tegen verlies, compliancy-overtreding en merkschade. De technologie stelt bedrijven in staat om informatielekken tegen te gaan die ontstaan door gebrekkige beveiliging of bedrijfsprocessen, aanvallen van binnenuit en gerichte aanvallen, die steeds vaker voorkomen.

"Bescherming tegen dataverlies is wereldwijd een punt van zorg", zegt Pete Foley, bestuursvoorzitter en CEO van PortAuthority Technologies. "De synergie tussen de software, de research en de contentclassificatie van Websense en de technologie van PortAuthority Technologies biedt klanten en partners een volledig nieuwe oplossing. Deze overeenkomst is een belangrijke validatie van onze technologie. Wij kijken er naar uit om samen met Websense de markt voor leak prevention-oplossingen te laten groeien."

Nieuwe mogelijkheden voor partners
Onderdeel van het initiatief van Websense is het instellen van een adviesraad voor partners die zo invloed hebben op de nieuwe generatie software en diensten van Websense. "De nieuwe Deep Content Control-oplosingen van Websense zijn winstgevende producten die we aan onze klanten kunnen bieden om een belangrijk managementprobleem op te lossen", zegt Gordon Shevlin, executive vicepresident bij FishNet Security, dat beveiligingsoplossingen levert. "Door klanten contentcontrole te bieden dichten we de kloof met de traditionele technologieën, zoals antivirussoftware en firewalls."

Beschikbaarheid
De nieuwe Deep Content Control-oplossingen zijn naar verwachting in de eerste helft van 2007 beschikbaar.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.

Ingezonden persbericht