2e persbericht van vrijdag 29 september 2006

Eindhoven, 29-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft vrijdag rond 4.30 uur op De Blécourtstraat een 24-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Politiemensen viel de bestuurder op omdat hij plotseling zijn snelheid verhoogde, en daarna meteen stopte. Bij controle bleek de man alcohol gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,40. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Poging beroving met geweld

Een nog onbekende man heeft donderdag rond 23.30 uur op de Genovevalaan geprobeerd een 71-jarige man uit Eindhoven geld af te nemen onder bedreiging van een mes. Het slachtoffer wandelde met zijn vrouw toen een man op een fiets naast hem kwam rijden. Hij riep om geld en bedreigde het slachtoffer met een mes. Het slachtoffer wist de man van zich af te slaan waarna hij er vandoor ging. Het slachtoffer is niet gewond geraakt.

Eindhoven: Politie houdt mannen aan voor bedreiging

De politie heeft vrijdag rond 9.45 uur op de Mathildelaan twee19-jarige mannen uit Eindhoven aangehouden. Politiemensen kregen kort daarvoor een melding dat een 43-jarige vrouw uit Eindhoven op de Hooghuisstraat bedreigd was met een mes door twee mannen. Zij waren na de bedreiging weggevlucht. De politie trof even later op de Mathildelaan de twee verdachten aan. Het mes werd niet meer aangetroffen. Een van de aangehouden verdachten is in verzekering gesteld, hij zou gedreigd hebben. De andere verdachte is heengezonden.

Veldhoven: Inbraak in woning

In een woning aan de Sondervick is vrijdag tussen 24.00 en 5.30 uur ingebroken. Het slot van een achterdeur werd opengebroken. Uit het pand werden autosleutels, autopapieren en 1000 Euro ontvreemd. Vanaf de oprit werd een personenauto BMW type X 5 kleur grijs met het kenteken 93-NN-TH ontvreemd. De weggenomen auto heeft een waarde van 86.000 Euro.

Deurne: Fietser gewond bij aanrijding

Een 15-jarige fietser uit Meijel is vrijdag rond 9.00 uur op de Liesselseweg gewond geraakt. Hij stak de Liesselseweg over en verleende geen voorrang aan een 59-jarige automobiliste uit Deurne. De fietser is met een gebroken neus opgenomen in het ziekenhuis.

Mariahout: Machines gestolen

Van een bedrijfsterrein aan de Wilhelminastraat is tussen donderdag 20.00 en vrijdag 9.00 uur een quad en een tuinbouwtractor weggenomen. Een omheining werd losgeknipt. De waarde van de weggenomen spullen zijn niet bekend.

Budel: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Markt is tussen donderdag 18.15 en vrijdag 8.30 uur ingebroken. Een deur werd opengebroken. Uit de winkel werd onder andere een computer, kleding en batterijen ontvreemd.