Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2006

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- L. Portegijs, Banbroek 29, 1777 MS te Hippolytushoef voor het kappen van 2 prunussen en 1 berk in de voor- en achtertuin;
- T. Ruijter, Oosterklief 32, 1777 JA te Hippolytushoef voor het kappen van 2 iepen, 3 essen, 1 meidoorn en 1 populier in de achtertuin.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 27 september 2006:
- het plaatsen van een kap op de garage en veranderen/vergroten van de berging op het perceel Slingerweg 6 (reguliere bouwvergunning);
- het legaliseren van het plaatsen van een speeltoestel en het wijzigen van het kart- en partycentrum op het perceel Molenveld 5 (reguliere bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvragen gebruiksvergunning ontvangen 27 september 2006:
- aanvraag brandveilig gebruik voor het perceel Molenveld 5.

C. Verleende bouwvergunning verzonden 29 september 2006:
- het oprichten van vier woningen, vier garages/bergingen en acht garageboxen op het perceel Hofstraat 95-99 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een woonboerderij met aanbouw op het perceel Gemeenelandsweg 58 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een aanbouw op het perceel Kaapfeugel 10 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een bedrijfsruimte op het perceel Havenweg 18 (reguliere bouwvergunning).

D. Niet ontvankelijk verklaarde aanvraag bouwvergunning verzonden 29 september 2006:
- het plaatsen van een loggia op het perceel Noorderoeverdijk 31 (reguliere bouwvergunning).

E. Verleende sloopvergunning verzonden 29 september 2006:
- het verwijderen van asbesthoudende dakplaten op het perceel Kerkplein 29.

F. Verleende gebruiksvergunning verzonden 29 september 2006:
- het tijdelijk plaatsen van een tent op de parkeerplaats van het VIC-gebouw aan de Havenweg op 8 oktober 2006.

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter

kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen.

Tegen de onder C, D, E en F genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 26 september 2006 hebben wnd. burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning ex art. 5.2.32 APV aan Vof De Jong-Sijm voor het in 2007 en 2008 innemen van een standplaats op Kerkplein voor verkoop van kaas, noten etc. Ø Verleende sportvisserijvergunning onder de gebruikelijke voorwaarden aan A. de Groot voor een vaartuig geschikt voor max. 12 personen. Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2. APV onder genoemde voorwaarden aan A. Tiel en J. Passchier voor het houden van schapendrijf-wedstrijden op 28 en 29 oktober, 4 en 5 november en 11 en 12 november 2006 op het land t/o Gemeenelandsweg 28 te Hippolytushoef. Ø Verleende vergunning aan Circus Belly Wien voor het houden van circusvoorstellingen van 16 t/m 22 juli 2007.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT BURGEMEESTER

De wnd. burgemeester heeft op 26 september 2006 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2. APV onder genoemde voorwaarden aan Helderse Ren- Toerclub DOK voor het houden van een ATB toertocht op 29 oktober 2006. Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2. APV onder genoemde voorwaarden aan Het Ei Sportief Ontspannen voor het houden van de jaarlijkse IJsselmeerloop op 21 en 22 oktober 2006.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

MARKT ZATERDAG VOOR EEN KEER VERPLAATST

Burgemeester en wethouders delen mee dat zaterdagochtend 30 september 2006 de marktkramen van Van Etten en De Jong met respectievelijk groente & fruit en kaas voor een maal op het parkeerterrein bij supermarkt Aldi zullen staan.

Hippolytushoef, 29 september 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester