Bel Air Hotel Den Haag zet jazztraditie voort


Hans Dulver en Jacky-T openen reeks 'Those Bel Air Nights'
DEN HAAG, 20060918 -- Golden Tulip Bel Air Hotel pakt vanaf vrijdag 29 september 2006 het legendarische imago van jazzhotel weer op met de start van een reeks maandelijkse jazzconcerten onder de noemer `Those Bel Air Nights'.

Met het verdwijnen van het North Sea Jazz naar Rotterdam, werd het stil in de roemruchte Embassy Bar waar alle groten der aarde speelden. Niet voor lang, bedacht het nieuwe management, en zij nodigden Hans Dulfer en Jackie-T uit om letterlijk nieuw leven te blazen in de bar waar voorheen de nachtelijke jamsessies veelal gewilder waren dan het grote festival zelf.

Op 29 september is de bar vanaf 20.00 uur open en zal Jackie-T, virtuoos trompettiste, haar Live Trumpet Act opvoeren, een perfecte mix van cd's en live trumpet sounds. Rond 23.00 uur volgt er een optreden van Nederlands bekendste saxofonist Hans Dulfer met trio. Na het optreden van deze veelzijdige muzikant en podiumbeest is er ruimte voor de aanwezige muzikanten om aan te sluiten bij de jamsessies.

Tijdens de avond is er de mogelijkheid om te dineren in het Bel Air restaurant of de brasserie. De Espresso Lounge wordt voor deze gelegenheid veranderd in een champagne & oesterbar.

Na deze swingende aftrap staat de Embassy bar op donderdag 5 oktober in het teken van Cool Jazz. Vanaf 19.00 uur kunnen de gasten gebruik maken van het fingerfood buffet waarop allerlei mediterrane gerechtjes klaarstaan, kosten hiervan zijn ¤25,50 per persoon exclusief drankjes. Tijdens het buffet brengt DJ Jen Min Lau een heerlijke loungesfeer door het draaien van funky jazzy muziek. Om 21.00 uur volgt het optreden van topdrummer Marcel Serierse & Friends. Hij wordt begeleid door gitarist Martijn van Iterson, Ilja Reijngoud op trombone en Aram Kersbergen op bas.

Voor beide avonden geldt een entree van ¤10,-. Als gasten zich echter van te voren registreren via de website www.goldentulipbelairhotel.nl dan is de toegang gratis. Hotelkamers kan men voor deze avonden boeken voor de speciale prijs van ¤99,- exclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Roland de Groot, General Manager van het Golden Tulip Bel Air Hotel, hoopt veel gasten te mogen ontvangen: 'ik kan me voorstellen dat mensen na hun werk of theaterbezoek nog een gezellige gelegenheid zoeken om het weekend te beginnen, en Those Bel Air Nights sluiten helemaal op aan op het weekendgevoel. Gelukkig zijn we na een jaar weer helemaal terug bij onze oude Haagse jazzy roots!'





Ingezonden persbericht