Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leadership Summit Willow op twee locaties in Nederland

ZEIST - Willow Creek Nederland organiseert de Global Leadership Summit 2006 dit jaar op twee locaties: in Drachten en Hoofddorp. Volgens Hans Kuijpers, directeur van de stichting, is hiertoe besloten om alle belangstellenden de kans te bieden de leiderschapsconferentie mee te maken. "Vorig jaar hadden we duizend deelnemers en stonden bijna driehonderd geïnteresseerden op de wachtlijst."

Ook dit jaar blijkt er grote belangstelling te zijn voor de Leadership Summit. Kuijpers: "Na afloop van de conferentie vorig jaar, hebben zich direct zo'n tweehonderd deelnemers opgegeven voor de conferentie van dit jaar. En de aanmeldingen blijven binnenkomen. Christelijke (potentiële) leiders binnen en buiten de kerken hebben behoefte aan toerusting en bemoediging. De Summit biedt dit." Sprekers op de conferentie zijn naast Bill Hybels (Willow Creek) onder andere Bono van U2, Jim Collins (auteur van de bestseller Good to Great) en Andy Stanley (voorganger van een kerk in Atlanta).

Wereldwijd nemen circa 70.000 deelnemers deel aan de Summit, die dit jaar voor de tweede keer in Nederland wordt georganiseerd. De lezingen worden in Amerika in augustus rechtstreeks via satelliet uitgezonden in honderd kerken. In landen buiten de VS volgen de deelnemers de conferentie op een later tijdstip via videocast. In Nederland is dit op 29 en 30 september in de Bethelkerk in Drachten en op 6 en 7 oktober in de Meerkerk in Hoofddorp.

De keuze voor Drachten en Hoofddorp als de twee locaties voor de Summit in Nederland, is volgens Kuijpers vanwege de ligging in het land en de mogelijkheid het op twee weekenden te organiseren. "Belangstellenden uit het noorden van Nederland kunnen uitstekend terecht in Drachten. Voor anderen, onder wie veel Belgische deelnemers, is Hoofddorp een goede optie. En natuurlijk kunnen deelnemers nu kiezen uit verschillende data. Daarbij komt dat we het fijn vinden de Summit juist in De Bethel en De Meerkerk te kunnen houden. We willen namelijk steeds nauwer samenwerken met Nederlandse kerken die de visie van Willow op gemeente-zijn in de praktijk brengen."

Noot aan de redactie: Voor meer informatie over de Global leadership Summit 2006 kunt u contact opnemen met ons secretariaat: (030) 6927111, info@willowcreek.nl. Zie ook www.willowcreek.nl


---- --