Landstede


Unieke expositie oude Rembrandt-reproducties in Dalfsen

Het jaarlijkse Nazomerfeest in het Beatrixgebouw staat vrijdag 29 september geheel in het teken van Rembrandt van Rijn.

Ook vindt de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd een verjaardagswens voor Rembrandt plaats. Belangstellenden kunnen kennis maken met de verschillende cursussen die het komende seizoen in het Beatrixgebouw worden gegeven. En natuurlijk zijn er hapjes en is er muziek.

Heliotypie en Heliogravure
Tijdens het Nazomerfeest wordt een unieke tentoonstelling geopend van reproducties en heliogravures van het werk van Rembrandt. Deze expositie is in nauwe samenwerking met De Historische Kring tot stand gekomen. De reproducties zijn honderd jaar geleden gemaakt voor het derde eeuwfeest van Rembrandt in Dalfsen.

De expositie wordt geopend door de heer Goudbeek van het Historisch Centrum Dalfsen, en is tot 17 november te bezichtigen.

Verjaardagswens voor Rembrandt
Basisschoolkinderen hebben in de weken voor het Nazomerfeest de gelegenheid gekregen een verjaardagswens voor Rembrandt te creëren. De resultaten van deze tekenwedstrijd zijn vanaf 29 september te zien in het Beatrixgebouw. Tijdens het nazomerfeest worden de prijzen uitgereikt.

Open Dag
In de leslokalen worden presentaties gegeven van het cursusjaar 2006-2007, zoals beeldhouwen, handwerkcafé, omgaan met je mobieltje, Landstede Leercentrum, Tweedehands Kinderkleding ZieZo.

Er zijn demonstraties van de diverse creatieve cursussen. Tijdens de kookdemonstraties worden gerechten uit de tijd van Rembrandt gemaakt. Proeven is mogelijk! De Stichtingen Vluchtelingenwerk geeft informatie over haar werkzaamheden, de Speel-o-Theek Hoi-Pipeloi biedt een kijkje in de keuken, er zijn knutselmogelijkheden en een heuse troubadour zorgt voor muzikale omlijsting.

Het Nazomerfeest is op vrijdag 29 september, van 16.00 tot 20.00 uur in het Beatrixgebouw aan de Ruitenborghstraat 56 in Dalfsen.

Meer over Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen in Dalfsen