Landelijke Banenmarkt 2006 - 90.000 banen in diverse branches

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

De vierde editie van het grootste banenevenement van Nederland is dit jaar op zaterdag 30 september en vindt plaats op vrijwel alle CWI-vestigingen van 10. 00 tot 15.00 uur. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn er met name voor werkgevers ook activiteiten op vrijdag 29 september. Werkgevers en meer dan 100.000 werkzoekenden ontmoeten elkaar op de Landelijke Banenmarkt 2006, georganiseerd door CWI, UWV en gemeenten.

Een recordaantal werkgevers neemt dit jaar deel aan de banenmarkt als standhouder. De meer dan honderdduizend te verwachten bezoekers zijn zowel werkzoekenden zonder baan als baanveranderaars, met uiteenlopende opleidingen. Op de Banenmarkt kunnen werkzoekenden zich oriënteren op uiteenlopende vacatures en kennismaken met werkgevers. Bezoekers kunnen workshops volgen over solliciteren, het starten van een eigen bedrijf en informatie krijgen over opleidingen en werken in andere Europese landen. Op alle CWI-vestigingen is informatie over competenties en competentietests, wat de kans op werk kan vergroten. UWV geeft onder meer uitleg over de mogelijkheden voor mensen met een (gedeeltelijke) WAO-/WIA- of WW-uitkering om weer aan het werk te komen.

Verschillende branches staan dit jaar centraal. Het Servicepunt Ambachten is op diverse vestigingen vertegenwoordigd. Defensie werkt voor de vervulling van de vele vacatures nauw samen met CWI en is op veel Banenmarkt-locaties aanwezig met een stand. De Kamer van Koophandel geeft op een aantal locaties informatie over zelfstandig ondernemen. Ook diverse ROC.s zijn vertegenwoordigd.

In de grote steden clusteren de CWI-vestigingen zich op één locatie en zijn er zowel op vrijdag 29 als zaterdag 30 september activiteiten. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is de banenmarkt ook op vrijdag te bezoeken. Bovendien wordt hier nauw samengewerkt met werkgevers- organisaties. In Amsterdam wordt de Landelijke Banenmarkt gepresenteerd onder de naam Werkmarkt. In de grote steden vinden op vrijdag werkgeversconferenties plaats. Thema.s van de conferentie zijn: ouderen (in Utrecht), leerbanen en stages (in Amsterdam), dienstverlening (in Den Haag) en mobiliteit op de arbeidsmarkt (Rotterdam).

De Landelijke Banenmarkt wordt georganiseerd door CWI, UWV en een groot aantal gemeenten. In 2005 bezochten 115.000 mensen de Landelijke Banenmarkt. Meer informatie over activiteiten per CWI-vestiging tijdens de Landelijke Banenmarkt, is te vinden op www.werk.nl via de Landelijke Banenmarktbanner.


Noot voor de redacties,