Provincie Utrecht

elektronische snufjes langer thuis wonen

Door elektronische snufjes langer thuis wonen

25-9-2006 -

Persuitnodiging voor officiële start `Buuf Overal thuis'

Slimme, elektronische snufjes zorgen ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ook als ze extra zorg of aandacht nodig hebben. In Utrecht is op 29 september de officiële start van het project `Buuf Overal thuis'. Cliënten krijgen een beeldscherm in huis waarmee ze contact kunnen houden met anderen, gebruik kunnen maken van personenalarmering, online een verpleegkundige raadplegen of een maaltijd bestellen. Kortom de `Toekomst Thuis'. Dit is het eerste project van drie in de provincie Utrecht dat gebruik maakt van domotica. Ook in Soest en Woerden zijn projecten gestart. Allemaal met steun van de provincie.

In Utrecht zijn woningcorporatie Portaal, thuiszorgorganisatie Aveant en de provincie Utrecht een pilot gestart met de ontwikkeling van een vooruitstrevend keuzepakket, dat het voor ouderen mogelijk maakt om langer zelfstandig thuis te wonen. `Buuf Overal thuis' is hier het resultaat van.
In het project krijgen in totaal 60 cliënten anderhalf jaar kosteloos de beschikking over een domoticapakket. Er zijn hiervoor twee doelgroepen benaderd. Ouderen in vier wooncomplexen van Portaal die meer contact willen hebben met anderen. En ouderen, verspreid over de stad, die zorg krijgen van Aveant .

Programma
U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële start van dit project. Op 29 september 2006, DeTaveerne in Loevenhout aan de Grote Trekdreef 10 in Utrecht.
Het programma is als volgt:

09.30 uur Inloop en ontvangst
10.00 uur Welkom en inleiding door Annemarie van Hout, projectleider `Buuf Overal Thuis'
`De Toekomst Thuis' door Annie Kamp, gedeputeerde provincie Utrecht `Over wonen en zorg' door Bart van de Laag, manager Marktontwikkeling Portaal Utrecht.
`Samenwerken in zorg' door Marie-Antoinette Bäckes, Raad van Bestuur Aveant
10.25 uur Officiële opening
10.30 uur Rondkijken in de demonstratiewoning en praten met bestuurders , projectleiders en andere betrokkenen. 11.00 uur Einde

Aanmelden
Wilt u ook komen kijken? Wilt u dat dan even laten weten aan: Irma Vermeend, tel 030 258 21 53 of Wilma Heideman, tel 030 258 2623.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53