Presentatie planbureaus 'Welvaart en leefomgeving' 29 sept.

Cpb, mnp en rpb

Presentatie planbureaus scenariostudie 'Welvaart en leefomgeving' op 29 september 2006

Op 29 september presenteren het Centraal Planbureau (CPB), Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) en Ruimtelijk Planbureau (RPB) hun gezamenlijke studie 'Welvaart en leefomgeving, een scenariostudie voor Nederland in 2040' (WLO). Wij doen dit tijdens een presentatiebijeenkomst op vrijdag 29 september in Theater Diligentia in Den Haag. Graag nodigen we belangstellenden en pers uit deze bijeenkomst bij te wonen.

De studie is een coproductie van het CPB, MNP en RPB, die elk hun expertise hebben ingebracht over de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. De studie is gebaseerd op vier scenario's met een tijdshorizon tot 2040. Aan de hand van deze scenario's willen de drie planbureaus beleidsopgaven op het gebied van de fysieke omgeving identificeren waar de samenleving zich de komende decennia naar alle waarschijnlijkheid voor gesteld ziet, indien het huidige beleid in grote lijnen wordt voortgezet.

Tijdens de bijeenkomst presenteert prof.dr. Wim Derksen namens de drie planbureaus de belangrijkste resultaten van de studie 'Welvaart en leefomgeving'. Vervolgens vindt er een discussie plaats aan de hand van korte inleidingen door deskundigen over drie belangrijke thema's uit de studie: grote steden, landelijk gebied en mobiliteit.

Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:


13.30 Ontvangst met koffie/thee


14.00 Welkom en opening door prof.ir. Klaas van Egmond, directeur Milieu- en Natuurplanbureau

14.05 Presentatie: 'Welvaart en leefomgeving, een scenariostudie voor Nederland in 2040' Prof.dr. Wim Derksen, directeur Ruimtelijk Planbureau

14.30 Discussie aan de hand van korte inleidingen door deskundigen over drie thema's die worden besproken in 'Welvaart en leefomgeving': grote steden, landelijk gebied en mobiliteit. De discussie staat onder leiding van prof.dr. Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau (CPB)

Grote steden
Prof.dr. Rob van Engelsdorp Gastelaars,
Emeritus hoogleraar sociale geografie, Universiteit van Amsterdam

Landelijk gebied
Prof.ir. Jan Douwe van der Ploeg
Hoogleraar rurale sociologie, Universiteit Wageningen

Mobiliteit
Prof.dr. Piet Rietveld
Hoogleraar ruimtelijke economie, Vrije Universiteit Amsterdam

16.00 Afsluiting van programma door prof.ir. Klaas van Egmond

16.15 Borrel

Adres
Het adres van Theater Diligentia is Lange Voorhout 5 in Den Haag, telefoonnummer 070 361
05 40.

Aanmelden
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen aan splinter@rpb.nl

Persbericht
Het persbericht is vanaf woensdag 27 september onder embargo verkrijgbaar. Mocht u deze willen ontvangen dan kunt u deze aanvragen door een e-mail sturen aan pers@rpb.nl, waarin u aangeeft het embargo tot vrijdag 29 september 2006 14.00 uur, te zullen handhaven.