DEFENSIE: Sterk deelnemersveld bij Halve Marathon van Rolde

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Op vrijdag 29 september wordt voor de 26e keer de Halve Marathon van Rolde georganiseerd. Naast de strijd om het Nederlands Militair Kampioenschap vindt ook het ambtenaren kampioenschap halve marathon plaats. Dit jaar heeft het evenement een internationaal karakter door deelname van toplopers uit diverse landen. Vanuit de Defensie Topsport Selectie zijn atleet Bram Som, Europees kampioen op de achthonderd meter, en topbokser Hüsnü Kocabas aanwezig.

De Sportvereniging Koninklijke Marechaussee van het District Noord-Oost is traditioneel gastheer van dit sportevenement. In samenwerking met de gemeente Aa en Hunze is een loopevenement met diverse afstandsmogelijkheden samengesteld. Naast deelname aan de halve marathon is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 10 Engelse mijl of de . marathon.

De Halve Marathon van Rolde is voor de vijfde keer uitgebreid met het Nederlands Militair Kampioenschap. Deelnemers vanuit de verschillende Defensieonderdelen strijden om deze felbegeerde titel.

De 26e editie van de Halve Marathon heeft een uniek karakter door de combinatie van civiele en militaire lopers. Vanuit onder meer Kenia en Zimbabwe gaan toplopers van start. Met persoonlijke records van net boven één uur belooft de wedstrijd een snel en spectaculair resultaat op te leveren.

Vanaf 11.00 uur vindt de eerste start plaats. Alle afstanden finishen bij de molen.