Gemeente Leiden

Start najaarsactie Fonds Wijkinitiatieven

Bewoners, scholen en bedrijven in de gemeente Leiden kunnen vanaf vrijdag 29 september tot en met vrijdag 27 oktober a.s. een plan indienen om zelf mee te werken aan een schone, opgeruimde straat of buurt. Via het Fonds Wijkinitiatieven stelt de gemeente opnieuw een bedrag beschikbaar voor initiatieven om de wijk groener te maken, schoonmaakacties te organiseren en speelplekken op te knappen. Het beste plan op het gebied van schoonmaken wordt genomineerd voor de 'Leiden ruimt op!'-prijs.

Buurtverenigingen, bedrijven en scholen kunnen plannen indienen bij het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente Leiden. Deze plannen kunnen bestaan uit een schoonmaakactie, een actie om de wijk groener te maken of een actie om speelplekken op te knappen. Meedoen levert een betere, schonere en groenere buurt op. Bovendien maken initiatiefnemers met een plan voor een schoonmaakactie kans op de 'Leiden ruimt op!'-prijs die jaarlijks wordt uitgereikt.

Voorwaarden

Een plan moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten plannen ten goede komen aan de eigen straat of buurt. Het is de bedoeling dat initiatiefnemers, naast het bedenken van het plan, ook meehelpen aan de uitvoering, in samenwerking met de gemeente. Een plan moet door een groot aantal mensen uit de straat of buurt gesteund worden. Tenslotte weegt een plan waar mensen ook op de lange termijn wat aan hebben zwaarder dan een eenmalige actie.

Kosten
Het indienen van een plan kost niets. De uitvoering van het plan moet wel binnen het vaste budget van het fonds passen. Zo heeft een schoonmaakactie een vast budget van E 115,- . Bij een actie om de buurt groener te maken worden de kosten vergoed tot een maximum van E 1.150,- en het budget voor een actie om speelplekken op te knappen, bedraagt maximaal E 230,- .

Meedoen

Bewoners, bedrijven en scholen die een plan willen indienen, kunnen contact opnemen met de afdeling Contract- en Wijkmanagement, de heer Rasser, tel. (071) 516 78 48 of met de heer Schreuder, tel. (071) 516 78 47. Bij de balies van het stadhuis, het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en de dienst Milieu en Beheer (Admiraal Banckertweg15) kunnen geĂŻnteresseerden een inschrijfformulier ophalen.

Nadere informatie:
Geeske Voerman, woordvoerder gemeente Leiden, tel. (071) 516 77 62


---- --