MINDEF: Persuitnodiging ministerie van Defensie

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Staatssecretaris Cees van der Knaap en Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn van Defensie nemen vrijdag 29 september het rapport van de Commissie Ongewenst Gedrag uit handen van voorzitter de heer mr. Boele Staal, Commissaris van de Koningin in Utrecht in ontvangst.

Het ministerie van Defensie heeft de Commissie Ongewenst Gedrag ingesteld om onderzoek te doen naar de kenmerken en achtergronden van incidenten met vrouwelijke matrozen op het fregat Hr. Ms. Tjerk Hiddes en naar ongewenst gedrag binnen de hele krijgsmacht. Daarnaast zal het rapport de werking en functioneren van het systeem van integriteitzorg binnen de krijgsmacht weergeven.

Tijdens de persconferentie zal de voorzitter van de commissie een toelichting geven en zullen de staatssecretaris en Commandant der Strijdkrachten een eerste reactie geven op het rapport.

De persconferentie vindt vrijdag 29 september 2006 plaats van 10:15 tot 11:15 uur in de P.J.S. de Jongzaal van het ministerie van Defensie, Kalvermarkt 38 in Den Haag. Het is mogelijk om vanaf 9:45 uur een samenvatting van het rapport in de zaal onder embargo in te zien.

Vertegenwoordigers van de pers die bij de persconferentie aanwezig willen zijn dienen zich voor donderdag 17:00 uur aan te melden bij de Directie Voorlichting & Communicatie van het ministerie van Defensie op (070) 318 88 88 of persvoorlichting@mindef.nl.

Voor de toegang tot het ministerie van Defensie dienen aangemelde journalisten een geldig legitimatiebewijs en perskaart te kunnen tonen.