Time : 19:16:21
Date : 27 September 2006
Sender Name: Aries

Vrijdag

Bloemendag actie Vlam en De Lijn

Persinformatie
September 2006

Geef jezelf een bloemetje cadeau
Vrijdag Bloemendag zet Lijn-reizigers
in het zonnetje

Koop jezelf eens een bloemetje en je dag kan niet meer stuk. Leuk voor het weekend, fleurig in huis! Naar aanleiding van de nieuwe Vrijdag Bloemendag, een vervolg op de campagne van 2004, steekt VLAM een tandje bij ter promotie van de bloemen- en plantensector. Overal in Vlaanderen delen bloemisten zonnebloemen uit om mensen duidelijk te maken dat bloemen en planten een perfect cadeau zijn, niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf!

Duizenden zonnebloemen
Op 29 september gaat de nieuwe Vrijdag Bloemendag actie van start in Leuven. Zichtbaarheid is gegarandeerd. Zonnebloemen vallen op, en Vlaamse bloemisten zullen ze op die dag uitdelen aan voorbijgangers die de tram of bus willen nemen. Zo wil het Vlaams Centrum voor Agro-en visserijmarketing er op een aantrekkelijke manier aan herinneren dat bloemen en planten ideale cadeautjes zijn om jezelf even te
verwennen. Dit betekent tegelijk een stimulans voor de sierteeltwereld, die qua omzet en tewerkstelling in Vlaanderen een belangrijke speler is.

Fleurige Lijn
Niet alleen de reizigers van De Lijn worden in de bloemen gezet, ook de voertuigen zelf zullen er fleurig uitzien. Vierhonderd bussen worden versierd met een speciale 'Vrijdag Bloemendag' raamsticker. Het straatbeeld zal net een tikje vrolijker ogen.

Perfecte sierbloem
Zonnebloemen zijn perfecte sierbloemen die lang mooi blijven in een vaas. Met hun lengte en grote bloemknoppen brengen ze de pracht van de natuur in het interieur. Buiten kunnen deze planten wel tot drie meter hoog groeien. Onvolwassen bloemen draaien hun bloemknop mee met de zon, 's nachts keert de bloemknop terug in oostelijke stand.

Succesvolle VLAM-campagnes
VLAM onderzoekt jaarlijks de impact van zijn promotiecampagnes. Uit marktbevragingen blijkt dat het begrip 'Vrijdag Bloemendag' aan bekendheid wint. Een aantal van de tv-spotjes krijgt zeer hoge waarderingen van de kijkers, ook de reclame op de radio valt in de smaak.
Bedoeling is de campagnes voor binnen- en buitenplanten op lange termijn te laten samensmelten. Buitenplanten worden nu gepromoot onder het label 'ik draag groen dit seizoen'. Tegen 2008 zouden de communicatie-uitingen geïntegreerd moeten zijn.

Primeur voor Leuven
De actie begint in Leuven, op vrijdag 29 september. Hier zijn het ochtendmensen die op een bloemetje kunnen rekenen, tussen 7 en 9 uur.

Op donderdag 5 oktober volgt Hasselt (17-19 uur), vrijdag 6 oktober is Mechelen (7-9 uur) aan de beurt, donderdag 12 oktober duiken de bloemen op in Brugge (17-19 uur) en Gent sluit de reeks op vrijdag 13 oktober (7 tot 9 uur).

Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) Liliane Driesen
Tel 02 510 62 32 - Fax 02 510 62 15
Email:liliane.driesen@vlam.be
www.bloemenplanten.be

Persrelaties - ARIES
Martine Baetslé, Liesbet Verbeuren -
Kasteeldreef 76 - 9120 Beveren
Tel. 03/760.16.26 - Fax 03/760.16.27
martinebaetsle@ariespr.be,
liesbetverbeuren@ariespr.be

URL: http://www.bloemenplanten.be