Ingezonden persbericht


Persbericht

SAMENWERKING MACHINIMA EN GOOGLE VIDEO

Machinima staat voor Machine Animation, animaties gemaakt met behulp van game technologie. Door de toegankelijkheid van de technieken ontstaat er een interessante kruisbestuiving tussen beeldende kunst, gamenen cinema. De voortdurende toename in visuele mogelijkheden van 3D-engines vergroot in snel tempo de populariteit van Machinima. Het Holland Animation Film Festival, Mediamatic en Virma organiseren dit jaar het Machinima Symposium. Het Machinima Symposium bestaat uit een Machinima Salon tijdens de Cross Media Week Amsterdam, een Machinima Competitie en een Machinima Seminar in Utrecht. Op 29 september 2006 is tijdens de Salon de kick-off van de Machinima Competitie. De technische eisen worden dan bekend gemaakt; in elk geval moet de machinima binnen één week gemaakt worden en maximaal 3 minuten lang zijn. Op donderdag 2 november 2006, tijdens het Holland Animation Film Festival in Utrecht, is het Machinima Seminar met presentaties, lezingen, vertoningen en de prijsuitreiking van de Machinima Competitie. Een deskundige internationale jury beoordeelt de inzendingen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5000 euro. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs in de vorm van een Machinimaworkshop bij Mediamatic. Dankzij de faciliteiten van Google Video wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

Meer informatie is te vinden op www.mediamatic.net , www.virma.nl en op www.haff.nl . De competitiefilms zullen te zien zijn op www.haff.nl en op http://video.google.nl/ machinima. Voor vragen over de Machinima Competitie: ryanne@haff.nl 030-2331733


---

Frank Peters

Porter Novelli
Amsterdamseweg 204, 1182 HL Amstelveen
+31 (0)20 543 76 00 (office)
+31 (0)20 543 76 76 (fax)
+31 (0)6 54 615 293 (mobile)
www.porternovelli.nl fpeters@porternovelli.nl

Porter Novelli
Many Minds. Singular Results.

Public relations adviesbureau voor stakeholder relationship management. Gespecialiseerd in corporate communicatie, marketing public relations, public affairs en overheidscommunicatie.