Donderdag 28 september 2006


----------
Deze week in FEM Business (week 39, vanaf vrijdag 29 september in de kiosk)


FEM focus: venture capital
Oude tijden herleven, maar zoals vroeger wordt het niet meer. Het barsten van de internetbubble heeft Nederlandse venture capitalists keihard getroffen. In dit themanummer gaat FEM Business in op de vraag wie er nu hot zijn in deze industrie. Verder: het is de droom van iedere manager, in 5 stappen naar een management buy out. Wat is corporate venturing, en waarom is het zo populair? Deze venture capital-special is onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar investeerders of wil weten wat er in die wereld speelt.

Fast 50 - de snelste techbedrijven van Nederland
De winnaar van Deloitte's Fast 50 wordt donderdagavond op het gala van de Fast 50 bekend gemaakt. In FEM Business staan ze alle 50. Wat ze gemeen hebben? Ze denken internationaal, hebben lak aan conventies en de internetkader hebben ze weggespoeld met champagne toen ze hun eerste deal sloten.

Plus: de Rising Stars van dit jaar zijn geen krullenjongens op zoek naar hun eerste miljoentje, maar ervaren rotten die honderden miljoenen omzet boeken. Genomineerd zijn Cordys, Sollans Solar en Icemobile.

Wavin: eerst geplukt, nu naar de beurs
De provinciale aandeelhouders van de fabrikant van plastic buizen waren trots toen ze vorig jaar hun belang in Wavin verkochten aan private equity-huis CVC Capital. Maar wat blijkt: nu Wavin naar de beurs gaat is het ineens 400 miljoen euro meer waard. En CVC heeft het bedrijf ook nog eens opgezadeld met een loodzware balans.

Aan tafel met...
Silvester Slavenburg, ceo van bouwbedrijf Slavenburg én filmproducent, vertelt over zijn diep gekoesterde wens acteur te worden. Als compromis ging hij maar films produceren. Afgelopen week ging Paid in première.

Verder in dit nummer:
>> Audi S8 is de snelste Executive Car
>> de afrekening met Rudi de Becker, ceo van Hegemeyer

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 21 / 06-22313718