LLiNK

Rotterdam, 28 september 2006


- PERSBERICHT -

Luka Bloom en Tom Barman in LLinke Soep

De Ierse singer/songwriter Luka Bloom komt vrijdagavond langs in de studio om een live performance te geven. Luka tourt momenteel door Europa om zijn nieuwste album te promoten. De 51-jarige troubadour bracht tien albums uit en werkte onder meer samen met The Pogues, Dixie Chicks en de Cowboy Junkies. LLinke Soep is vrijdag 29 september om 20:00 te beluisteren op Radio1.

Tom Barman is de zanger van de Belgische band dEUS. Ook is hij initiatiefnemer van 0110; een manifestatie van verdraagzaamheid. In vier Belgische steden worden op 1 oktober concerten gehouden, twee weken voor de verkiezingen in België. Met een verrassende combinatie van artiesten. Will Tura en Helmut Lotti spelen in Gent, net als in 't Hof van Commerce. In Antwerpen doen dEUS, Clouseau en Zita Swoon hetzelfde.

Teams uit 48 landen strijden deze week om het Wereldkampioenschap Voetbal voor Daklozen in Kaapstad . Waaronder het Nederlandse team, dat dit jaar bestaat uit Haagse Straatkrant-verkopers. Ruim 500 daklozen van over de hele wereld strijden in Zuid-Afrika voor de vierde keer om de beker.

Op dit kampioenschap gaat het niet alleen om een beker en de bijbehorende roem. Voor veel deelnemers is het kampioenschap een opstap naar een beter leven met een baan en een huis. Barbara Kathmann is met het Nederlandse team meegereisd.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT