Ingezonden persbericht


Schilderijen, glas en hout in De Bakkerij

Vanaf vrijdag 29 september is er weer een spraakmakende expositie in De Bakkerij in Bergen aan de Maas. Drie kunstenaars tonen hun werk. Schilderkunst van Gerie Beelen, glaskunst van Ton-Hoe Lau en processen in hout door Jaak Hillen.

De schilderijen van Gerie Beelen ademen een sfeer van licht en ruimte. Surrealistische landschappen vormen veelal de basis. Vanuit de natuur geïnspireerd met de hoofdkleuren geel en blauw creëert ze een heel eigen wereld. Ton-Hoe Lau koestert een bijzondere liefde voor glas. Het transparante van glas geeft het werk iets lichtvoetigs. Zijn werken zijn zeer gevarieerd. Je kunt gerust stellen, glas dat is zijn passie. Voor volgend jaar is Ton-Hoe uitgenodigd om werk te exposeren in de Keukenhof. De Belgische kunstenaar Jaak Hillen werkt met 'processen in hout'. Hij laat de natuur zijn gang gaan. Waar nodig accentueert hij of grijpt hij in. Een eeuwig durende kringloop wordt opengebroken en krijgt een nieuwe toekomst.

Deze expositie loopt tot 29 oktober. Tijdens het Kunstweekend Maasduinen zal op zondag 8 oktober door een van de kunstenaars een demonstratie worden gegeven. De Bakkerij, Kerkstraat 1a, Bergen (aan de Maas). Meer informatie: www.bakkerijbergen.nl , telefoon 0485 340074

--------------------
Bijgaande foto is bij ons ook in een hogere resolutie verkrijgbaar. --------------------
Pers is welkom op de opening van de expositie, zondag 1 oktober, 15.00 uur.
--------------------
Graag ook de kunst-agenda bijwerken
--------------------