Provincie Limburg

Limburgse ontwerpers op Design 2006 Luik Biënnale van Luik

De Provincie Luik organiseert van 29 september t/m 22 oktober de derde design biënnale van Luik onder de titel: Design 2006. Limburg is door Luik uitgenodigd deel te nemen aan deze manifestatie. Gedeputeerde Odile Wolfs: Ik ben blij met deze uitnodiging. Het is belangrijk omdat wij hiermee individuele designinititatieven in de Euregio met elkaar kunnen verbinden. Daarmee bundelen wij de kennis, kracht en creativiteit en dat werkt zeer stimulerend voor het aanstormende Limburgse designtalent.

Design 2006 plaatst jonge designers op de voorgrond en schenkt speciale aandacht aan de vormgeving van voorwerpen uit de Euregio-Maas-Rijn. Het is een manifestatie die van de Provincie Luik het centrum van de Waalse vormgeving wil maken en die de aandacht van alle culturele en economische acteurs wil opeisen.

Kleur
De hoofdtentoonstelling van deze manifestatie heeft het thema Kleur en vindt plaats in de voormalige kerk Saint Antoine, naast het Musée de la Vie wallonne. Daar zijn voor het eerst werken tentoongesteld van 38 designers uit de Euregio geselecteerd door een internationale jury met design specialisten. De geselecteerde voorwerpen spelen, ieder op hun manier, met kleur. De werken betreffen mode, meubels, licht en andere alledaagse dingen. Ze zijn vervaardigd met traditionele en/of nieuwe materialen. De presentatie van de voorwerpen is bijzonder origineel vormgegeven in een grote ruimte van 1.000m2. Zo staat er een installatie van Bram Boo en Maurice Mentjens, maar ook werken van studenten van de Hogescholen met de opleiding design uit Luik, Diepenbeek, Genk, Maastricht en Aken.

De designers zijn:
ABV SPRL - Claudio DISPENZERI - Peter BROEREN, Sjef CLAESSEN, ATELIER DARCHITECTURE BEGUIN-MASSART, NAOS Design, Fanny KLINKENBERG, Patrick REUVIS, Marc DE VREE, Marie BEAUDRY, François BORMANS, Aurore KNAPIC, Pierre MONSEU, Eric DE TIEGE, Daphné ROMER, Jeff RUTTEN, Marjo DE VRIES, Marie BEGUIN en Pierre DAUDIT, Olivier CORNET, Soivi NIKULA, Pascal KOCH, ATELIERS FENESTRA Sunny VAN ZIJST, Patrick SCHOLS, Michaël BIHAIN, Nicolas DESTINO, Ralf LAMBIE, Georges-Eric LANTAIR, Ariane LESPIRE, Eric LOMRE, Henriette MICHAUX, Claire MICHEL, MOCKADesign Jonathan HONVAH, Rodrigue STROUWEN, Gauthier POULAIN, Delphine QUIRIN, Frédéric RICHARD, Annick SCHOTTE, TAQUIN s.a. Tristan SLEGERS, Dominique ROLLAND, Edouard SPANU, TODO, Xavier TONON, Kevin WUIDAR

De stad Luik zelf staat drie weken lang in het teken van kleur. Er zijn tentoonstellingen, themadagen, concerten en er is een winkelparcours. Daarmee tovert Luik zich als een echte design stad. Het volledige programma is te vinden op www.design2006.be.

28-9-2006 16:55