Gemeente Houten


Bezwaar intrekking Drank- en Horecavergunning La Bella ongegrond Het college van de gemeente Houten heeft besloten het bezwaar van de heer A.M. Atteia Issa van Café-Restaurant-Pizzeria La Bella op het Rond ongegrond te verklaren en de intrekking van de drank- en horecavergunning in stand te laten. Dit besluit is op basis van het advies van de bezwarencommissie genomen.In april van dit jaar heeft het college de drank- en horecavergunning van La Bella ingetrokken. Uit onderzoek van bureau BIBOB bleek dat er gevaar bestond dat de drank- en horecavergunning werd gebruikt voor het plegen van strafbare feiten. Daartegen heeft de eigenaar van La Bella een bezwaarschrift ingediend en een voorlopige voorziening gevraagd bij de rechtbank. De voorzieningenrechter heeft dit laatste verzoek in juli afgewezen.

Advies bezwarencommissie
De bezwaren die namens de heer A.M. Atteia Issa werden ingediend, zijn door de bezwarencommissie op 12 juni 2006 behandeld. Op 24 augustus 2006 heeft de bezwarencommissie haar adviezen uitgebracht. Het college en de burgemeester hebben de adviezen van de bezwarencommissie overgenomen. De bezwarencommissie heeft geadviseerd het besluit tot intrekking van de drank- en horecavergunning nader te motiveren. Dit heeft het college inmiddels gedaan.

De gevraagde speelautomatenvergunning is terecht door de burgemeester geweigerd. Het verlenen daarvan is namelijk afhankelijk van het besluit over de drank- en horecavergunning. De bezwaren tegen de intrekking van de terrasvergunning zijn gegrond verklaard en dit besluit is door de burgemeester herroepen.

Dit betekent concreet dat geen drank geschonken mag worden en dat geen speelautomaten geplaatst mogen worden. Het terras kan in 2007 weer worden geopend (terrasseizoen loopt 1 oktober af). De door het college en de burgemeester genomen besluiten zijn persoonsgebonden.

Nieuwe eigenaar
Inmiddels heeft het restaurant een nieuwe eigenaar gekregen die een aanvraag voor een drank- en horecavergunning heeft ingediend en de zaak opnieuw zal opbouwen.