Imtech NV

Published: 07:30 29.09.2006 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: order 20 miljoen euro milieuvriendelijke technologie in vier containerschepen

Gouda, 29 september 2006 - Imtech (technische dienstverlener in Europa) maakt bekend dat het, in nauwe samenwerking met Siemens Marine Solutions, opdracht heeft ontvangen voor realisatie van milieuvriendelijke technologie aan boord van vier containerschepen (capaciteit: 5300 containers elk) van de Duitse scheepseigenaar Hermann Buss.

HDW-Hagenuk Schiffstechnik (HST), dat deel uitmaakt van of Imtech Marine & Offshore, heeft de opdracht verworven. Imtech is verantwoordelijk voor alle elektrische en elektronische oplossingen aan boord van de schepen. Het gaat hier onder meer om de laag- en middenspanning en een unieke milieuvriendelijke combinatie van een generator die gekoppeld is aan een extra voorziening voor voorstuwing, die in staat is de benzineconsumptie - en daarmee de CO2-uitstoot - aanzienlijk te verminderen. Deze zogenoemde 'power take in - power take off' technologie wordt geleverd door Siemens Marine Solutions. In de opdracht zijn ook alle communicatie- en navigatieoplossingen, alsmede alarm- en monitoringsystemen inbegrepen, inclusief alle bijbehorende energietransformators en distributiepanelen. Daarnaast levert Imtech ook de volledige ICT-infrastructuur.

Hermann Buss en Imtech zijn een optie overeengekomen voor een vergelijkbare opdracht aan boord van nog eens twee containerschepen. Deze optie vertegenwoordigt een waarde van ruim 10 miljoen euro.

De schepen zullen worden gebouwd op de Chinese Zhejiang-werf van Ouhua Shipbuilding Company. Imtech zal de milieuvriendelijke technologie voor het eerste containerschip in het derde kwartaal van 2008 leveren en voor het laatste schip in het vierde kwartaal van 2010.

Deze order vormt een doorbraak voor Imtech op de groeiende Chinese maritieme markt voor grotere (container)schepen.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met circa 15.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 2,5 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en de UK en is in toenemende mate ook actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

PDF Persbericht NL

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl