Gemeente Tilburg

Datum
25 september 2006

Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor
de heer S.J.M. (Simon) Smeulders,
vanwege zijn activiteiten binnen onderwijs- en jongerenorganisaties, maar ook als voorzitter van het bestuur van de regio Tilburg e.o. van De Zonnebloem.

E M B A R G O TOT VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2006, 15.00 UUR

Naam S.J.M. (Simon) Smeulders

adres Linge 22, 5032 EW te Tilburg

geboortedatum 25 juni 1933 in Tilburg

soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg

uitreiking door mevr. mr. C.J.M. Aarts
loco-burgemeester van Tilburg

plaats/ tijd tijdens zijn afscheid als voorzitter van het regiobestuur van De Zonnebloem in de Heidezaal van restaurant Boerke Mutsaers, op vrijdag 29 september 2006 om circa 15.00 uur.

Bijzonderheden:
Op vrijdag 29 september 2006 ontvangt de heer S.J.M. (Simon) Smeulders tijdens een speciale afscheidsbijeenkomst van De Zonnebloem een gemeentelijke onderscheiding. Gedurende vele jaren was de heer Smeulders werkzaam in het middelbaar onderwijs, onder meer als directeur van de Aloysius-mavo en later als plv. rector van het Cobbenhagecollege. Daarnaast was hij geruime tijd als groepsleider, districtscommissaris en lid van het nationaal bestuur verbonden aan Jong Nederland. Als voorzitter van het schoolbestuur Rayon Noord-Oost speelde hij een belangrijke rol bij nieuwbouw van scholen rondom de Hoefstraat. Na zijn pensionering heeft de heer Smeulders zich vanaf 1999 als voorzitter van het regiobestuur ingezet voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Het regiobestuur geeft leiding aan 22 lokale afdelingen met circa 400 vrijwilligers.

Contactpersoon:

John Boeren, bestuursadviseur kabinetszaken, telefoon 013 - 542 8096


---- --