Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 29-09-2006

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Een 46 jarige bromfietser uit Den Bosch is op 28 september 2006 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 20.55 uur op de Bruistensingel te Den Bosch.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Een 26 jarige bromfietser uit Den Bosch is op 28 september 2006 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.55 uur op de Rompertsebaan te Den Bosch tegen een vluchtheuvel. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Insluiper aangehouden

s-Hertogenbosch Een 39 jarige man uit Den Bosch is op 28 september 2006 aangehouden, nadat hij op heterdaad was betrapt bij diefstal van een portemonnee uit een tas bij een bedrijf aan de Rommpertpassage te Den Bosch. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en kon met gebruikmaking van pepperspray worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch Een 16 jarige jongen uit Den Bosch is op 28 september 2006 op heterdaad betrapt bij een inbraak in een geparkeerde auto aan de Palmboomstraat te Den Bosch. De man is ingesloten.

Doorgereden na aanrijding

s-Hertogenbosch Een 23 jarige automobiliste is op 28 september 2006 aangehouden omdat ze was doorgereden nadat ze een fietster had aangereden. De fietster, een 24 jarige vrouw uit Den Bosch kreeg geen voorrang van de automobilist op de Visstraat te Den Bosch en kwam hierbij ten val. De automobiliste stopte niet, maar reed na de aanrijding door. Ze kon in de Eerste Morgendreef te Den Bosch worden aangehouden.

Verdachten poging diefstal uit vrachtautos

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de parkeerplaats Velder aan de Rijksweg A2 onder Boxtel twee Eindhovenaren van 21 en 22 jaar oud aangehouden. Het duo wordt verdacht van poging tot diefstal van goederen uit twee daar geparkeerd staande vrachtautos en werd door de politie op heterdaad betrapt. Van de beide vrachtautos zijn de dekzeilen kapot gesneden. Het Eindhovense duo is in ingesloten om nader aan de tand te worden gevoeld.

Geen plaatsbewijs en niet voldoen aan vordering

Boxtel Donderdagavond werd de politie ter assistentie verzocht op het NS station aan de Stationsstraat in verband met een weigerachtige passagier zonder geldig plaatsbewijs. Ook in het bijzijn van de politie weigerde de passagier, een 19 jarige inwoner van Venray, alle medewerking. Hij is aangehouden. Daarbij werd de politie gehinderd door 22 jarige man uit Boxtel die ook na enkele vorderingen, weigerde weg te gaan. Ook hij is aangehouden.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn hun verhoren weer in vrijheid gesteld.

Alcohol in het verkeer

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Breukelsestraat in zijn woonplaats Oss een 23 jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Auto in de sloot bestuurder onder invloed

Gemonde In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een 22 jarige automobilist uit Schijndel, in een bocht van de Gemondseweg, van de weg en belandde in een sloot. Hij raakte licht gewond en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en is na zijn behandeling aangehouden. Na het opmaken van een proces-verbaal is de automobilist weer in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldiefstal

Uden Donderdagmiddag is aan de Marktstraat in haar woonplaats Uden een 16 jarig

meisje aangehouden. Zij wordt er van verdacht uit een winkel in die straat een paar schoenen ter waarde van 22.95 te hebben weggenomen.

Alcohol in het verkeer

Grave In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Mgr Borretweg in zijn woonplaats Grave een 39 jarige bromfietser aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur.

De bromfietser liep tegen de lamp omdat hij zonder verlichting reed.

Alcohol in het verkeer

Berghem In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Willandstraat in zijn woonplaats Berghem een 42 jarige automobilist aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Huiselijk geweld

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is in haar ouderlijke woning in Oss een 18 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht na een woordenwisseling haar moeder te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten.

Hennepkwekerij in maïsveld

Maren-Kessel In een perceel maïs aan de Burgemeester Smitsweg te Maren-Kessel is op 28 september 2006 tijden luchtsurveillance van een politievliegtuigje een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 1587 hennepplanten aangetroffen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Uit onderzoek is gebleken dat de eigenaar van de maïs niets met de hennepteelt te maken heeft.

Nepvuurwapens inbeslaggenomen

Oss Bij een 39 jarige man aan de Zaltbommelseweg te Oss zijn op 28 september 2006 5 nepvuurwapens en een nepkanon in beslaggenomen. De wapens waren niet van echt te onderscheiden en zijn verboden. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.