Gemeente Tilburg

Datum
28 september 2006

Kermis blijft op Spoorplein

Evaluatie: extra aandacht voor Besterdplein en Koningsplein

De invoering van het Spoorplein tijdens de Tilburgse Kermis 2007 was een doorslaand succes, zo oordeelt het Tilburgs college bij de eerste evaluatie van de Tilburgse kermis.

Verkeerswethouder Els Aarts is te spreken over proef, waarbij de Spoorlaan als kermisplein werd gebruikt ter hoogte van de spoorovergang tussen Heuvel en NS-plein. "Het was een interessante proef waar een aantal kritische factoren meespeelden. Natuurlijk was er zorg over het effect van de afsluiting op het verkeer in Tilburg. Met goede voorzieningen zoals tekstkarren aan de toevoerwegen bleken alle automobilisten voldoende geïnformeerd en konden zij hun alternatieve weg goed vinden. Daarnaast wilden we zeker weten dat hulpdiensten het terrein snel en veilig konden doorkruisen. Uit evaluaties is gebleken dat dit prima werkte. Wat mij betreft is er weer ruimte voor het gebruik van het Spoorplein in volgende edities."

Het plein was een trekker voor de kermis, met drie attracties en een poffertjeskraam met groot terras dat er op uitkeek. Kermiswethouder Hans Janssen: "Het Spoorplein zorgde ervoor dat het evenemententerrein niet meer werd onderbroken door een verkeersstroom, wat de kermis een veilig en logisch aaneengesloten geheel maakt."

Besterdplein en Koningsplein

Uit evaluatiegesprekken bleek ook dat er enige zorg bestond over de kwaliteit van de kermis op het Besterdplein en Koningsplein. Janssen: "Ondanks de beperkingen die deze pleinen kennen willen we zelf op zoek gaan naar kwalitatief hoogstaande attracties. Deze gunnen we dan bij voorbaat een plaats op de kermis. Desnoods willen we ze onderhands deze standplaatsen toewijzen. Dit maken we al tijdig bekend, zodat andere exploitanten hier rekening mee kunnen houden."

Meer informatie

Brugt Groenevelt, bestuurswoordvoering: 013 542 8333


---- --